3 sene önce
3 sene önce

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Akgün, HDP’li Yöneticilerin Bildirisine sessiz kalmadı

AKGÜN, “BİLDİRİ DE İMZASI OLAN HDP’Lİ YÖNETİCİLER HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMELİ”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, “Sözde soykırım iftiralarını kesinlikle kabul etmiyoruz. Henüz bu devletin maaşını alan ve Türk milletini karşına alarak sözde soykırımı kabul eden HDP’li yöneticileri ise kınıyoruz. HDP’li yöneticilerin bu açıklamasına gerekli cevap verilmelidir” dedi.

24 Nisan sözde soykırım iddialarına milletin vergileri ile maaş alan HDP'li vekiller sahip çıktı. 'Merkez Yürütme Kurulumuzun açıklaması' şeklinde bir metin yayınlayan HDP’li yöneticiler, Ermenistan'dan bile daha da ileri gitti. Skandal bildiride, Türkiye'ye yönelik alçak ifadeler kullanıldı, sözde soykırımın tanınması çağrısında bulunuldu. Skandal bildiriye Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün’den tepki geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Akgün,” Bir Türk vatandaşı olarak terörün siyasi uzantısı olan HDP’nin yayınladığı bu bildiriyi kabul etmiyorum. Türkler şanlı tarihi ile ön plandayken bu bildiriyi yayınlayan HDP’li yöneticilerin geçmişi de bugünü de kanlı terör olaylarından ibarettir. Mecliste olan ve bu milletin verdiği vergiler ile maaşlarını alan bu kişilerin gerekli işlemler yapılarak milletvekillikleri düşürülmeli ve gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır. Artık sessiz kalınmamalıdır. Üç beş tane kendini bilmez artık rahat rahat konuşturulmamalıdır. Bu açıklama da imzası olan herkesin kanun önünde hesap vermesi gerekmektedir” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Akgün, ABD’nin yaptığı açıklamaya da tepki göstererek, “Bizler bir Türk evladı olarak geçmişimizle her zaman gurur duyduk. Türk milletinin geçmişi tarih kitaplarında açıkça ortadadır. Geçtiğimiz gün ABD Başkanının yaptığı bu alçakça açıklamayı kabul etmiyoruz. Geçmişi ve bugünü kanlı olan bir ülkenin yaptığı bu açıklamanın hiçbir dayanağı yoktur. ABD Kızılderililere yaptığı soykırımı unutsa da ve üstelik sadece onlara değil, bir çok milletin vatandaşına yönelik kadın erkek, çoluk çocuk ayırt etmeden yaptığı katliamları hatırlatmak isteriz. Soykırım görmek isteyenler ABD ‘nin geçmişine bakabilir” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login