3 sene önce
3 sene önce

Accor Otel Grubu, 2021 yılı ilk çeyreğinde 361 milyon avro gelir elde etti

Accor Otel Grubu, 2021 yılı ilk çeyreğinde 361 milyon avro gelir elde etti

 

 

Dünyanın öncü otel gruplarından Accor Otel Grubu’nun 2021 yılı ilk çeyreğindeki konsolide geliri 361 milyon avro oldu. Pandemi sürecine rağmen Güney Avrupa, Avustralya, Orta Doğu ve Kuzey Amerika'da geçtiğimiz yıla göre güçlü adımlar attı. 7.100 odayı temsil eden 56 yeni otelle organik büyümesini sürdürdü.  

 

Avrupa’nın en önde gelen otel zinciri Accor Otel Grubu, dünya lideri bir konaklama grubu olarak 2021 yılında pandemi sürecinin tüm olumsuz etkilerine rağmen ilk çeyrekte, 7.100 odayı temsil eden 56 otel açtı. Turizm sektörünün mevcut koşularında güçlü organik büyümesini sürdüren Accor’un, 2021 yılı ilk çeyrek konsolide geliri 361 milyon avro oldu. 

 

Accor, 2021 Mart ayı sonunda, 757.000 oda ve 5.163 otelden oluşan bir portföye ulaştı. Accor Otel Grubu’nun ayrıca 74'ü gelişmekte olan pazarlarda olmak üzere 211.000 odadan oluşan 1.204 otel projesi bulunuyor. Öte yandan, 19 Nisan 2021 itibariyle, Accor,otellerinin 87'sini operasyona yeniden açtı.

 

Accor Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sébastien Bazin finansal sonuçlar üzerine değerlendirmesinde şöyle konuştu: “İlk çeyrek performansımızda sürpriz olmadı. Küresel iş eğilimleri iyileşme gösterirken, aşı uygulamalarının hızlanması güçlü bir toparlanma sağlıyor. Grup olarak 2020'de olduğu gibi, nakiti korumaya ve harcamaları kısıtlamaya yönelik hareket etmeye devam ediyoruz. Tüm çabalarımızla bu yaz beklediğimiz güçlü iyileşmeye odaklanıyoruz."

 

Değişen yapılanma 

 

Accor Otel Grubu’nun “RESET planı” çerçevesinde özellikle yönetim yapısında ve performansın raporlanmasında da değişiklikler oldu. 

 

Farklı bölgelerdeki işletim yapılarının yeniden düzenlenmesi, “İşletme ve Franchise” segmentinin coğrafi raporlamasında değişikliklere yol açtı: 

 

  • Avrupa, Güney Avrupa (Fransa dahil olmak üzere) ve Kuzey Avrupa olmak üzere bölündü. (Birleşik Krallık ve Almanya dahil);
  • Yeni yapılanma ile Asya-Pasifik (ASPAC), Pasifik, Güneydoğu Asya ve daha büyük olan Çin bölgelerini içine aldı. 
  • Orta Doğu ve Afrika (MEA), Hindistan, Orta Doğu, Afrika ve Türkiye’yi dahil ederek yeniden adlandırıldı. (IMEAT). Bölge artık Hindistan'ı da içeriyor. Hindistan daha önce ASPAC bölgesinde Türkiye daha önce Avrupa'da yer alıyordu. 
  • Kuzey / Orta Amerika, Karayipler ve Güney Amerika ise "Amerika Kıtası" adı altında gruplandırıldı. 

 

Yeni yapılanmada “Otel Varlıkları ve Diğer Hizmetler” segmenti” artık “Otel Hizmetleri” segmenti ile ilgili olmayan tüm etkinlikleri içerecek. Grup 2021'in ilk çeyreğinde 2020'nin 1. çeyreğine kıyasla 48 düşüşle 361 milyon avro gelir elde etti. Gelirlerde, Covid- 19 değişkeninin olumsuz etkileriyle “Otel Hizmetleri” 56 ve “Otel Varlıkları ve Diğer Hizmetler” 33 oranında düşüş yaşadı. “İşletme ve Franchise” segmentinde 73 milyon avro gelire ulaşıldı. 

 

Otel hizmetlerinde 234 milyon avro gelir

 

Otel hizmetleri segmenti toplamda 234 milyon avro gelir elde etti. Hindistan, Orta Doğu, Afrika ve Türkiye bölgesindeki diğer bölgelere oranla daha güçlü performansta Birleşik Arap Emirlikleri’nin ve özellikle sınırın çoğunda hafifletilen kısıtlamalarla Avrupa'dan güçlü girişler sağlanan Dubai’nin etkisi oldu.

 

Accor yatırımlarında sermaye artışı 

 

14 Ocak 2021'de gerçekleştirilen “Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı” ile “AccorInvest” hissedarlarının 150 milyon avroluk sermaye artırımının tamamlanmasını onaylandı. Bu doğrultuda hissedarlar, sahip oldukları oranla, Accor için 45 milyon avroyu temsil ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login