3 sene önce
3 sene önce

Uluslararası espor yarışması “BİLGİ Cup eSailing 21”in kazananları belli oldu

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yelken Kulübü, online yelken yarış platformu “Virtual Regatta” üzerinden düzenlediği “BİLGİ Cup eSailing 21” etkinliğinin kazananları belli oldu. Dünyanın dört bir yanından 22 üniversite ve 7 liseden toplam 75 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada yelken severler, Dünya Yelken Federasyonu tarafından tescilli oyun “VR- Inshore”da rekabet etti.

 

Dünyada ve ülkemizde her geçen gün etkisini artıran koronavirüs nedeniyle spor etkinlikleri çevrimiçi platformlara taşındı. Bu doğrultuda İstanbul Bilgi Üniversitesi Yelken Kulübü, online yelken yarış platformu “Virtual Regatta” üzerinden uluslararası espor yarışması “BİLGİ Cup eSailing 21”i düzenledi. 

 

Dünyanın dört bir yanından öğrenciler yarıştı

 

İki gün süren yarışlarda University of California (UCLA), South Carolina University, Université de Nice Côte D’Azur, Swiss Federal Institute of Technology Lausanne, Dokuz Eylül, Boğaziçi, Yeditepe ve Yıldız Üniversitesi gibi Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından öğrenciler katıldı. 22 üniversite ve 7 liseden toplam 75 sporcu yarışmaya kayıt yaptırdı. Bu sporcuların 12’si lise 63’ü üniversite öğrencisi olarak dikkat çekti. Yarışmada oynanan oyun olan “VR- Inshore” oyunu, Dünya Yelken Federasyonu ve birçok ülkenin federasyonu tarafından onaylanmış ve tescillenmiş bir oyundu. 

 

Yarışlar, dünyanın sayılı resmi espor canlı yayın kanallarından biri olan eSailingTv’nin hesapları üzerinden canlı olarak tüm dünyaya yayınlandı. Yayıncının CEO’su Thomas Bjørn-Lüthi, yaptığı konuşmasında, “BİLGİ Cup’ta sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu turnuva dünya çapında gerçekleştirilen ilk üniversite turnuvası olması açısından büyük önem taşıyor. Dünya şampiyonaları, ülkelerin yerel ulusal yarışları, Americas Cup yarışlarını yorumlayan bir kurum olan eSailingTv olarak bizler de ilk kez bir üniversite turnuvasında yer almanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

 

Yarışların kazananları Türkiye üniversitelerinden oldu

 

Yarışların birincisi Sabancı Üniversitesi’nden Kaan Mazlumca oldu. Birinciye Helly Hansen Polar ve Sport Works 200 TL hediye çeki verildi. İkinci olan İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Umut Efe Alpkoçak’a Helly Hansen Polar ve Sport Works 100 TL hediye çeki takdim edildi. Yarışın üçüncü kazananı ise İstanbul Bilgi Üniversitesi mezunu Yaşar Doğa Arıbaş oldu. Kendisine Helly Hansen Polar hediye edildi. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login