3 sene önce
3 sene önce

National Geographic 22 Nisan Dünya Günü’nde de Gezegenimizi Korumak için İlham Vermeye Devam Ediyor!

133 yıldır bilime ve keşfe verdiği desteğin yanı sıra dünyamızın sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak, canlıların soylarının tükenmesini önlemek ve bu konularda toplumu bilinçlendirmek üzere sayısız projeye imza atan National Geographic, 22 Nisan Dünya Günü kutlamaları kapsamında bu sene Planet Possible adlı yepyeni bir kampanya hayata geçiriyor.

 

 

 

Dünya Günü, her yıl küresel bir etkinlik olarak dünyanın dört bir yanından 1 milyardan fazla insanı gezegenimizi korumak adına harekete geçirmeye davet ediyor. 2021 yılında National Geographic tarafından hayata geçirilen Planet Possible kampanyası ile, geçtiğimiz yılın bilimsel ve çevresel kazanımlarına yenilerinin eklenmesi ve gezegende daha sürdürülebilir bir yaşama  katkı sağlanması hedefleniyor. 

 

https://www.natgeotv.com/tr/ozel/planet-possible web sitesinden detaylarına erişilebilen kampanyanın, toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek adına birçok ayağı bulunuyor. 

 

Planet Possible’da; iklim değişikliği, su kıtlığı ve nesli tehlike altında olan canlıları korumak adına birçok çözüm önerileri öne çıkarken, dünyanın dört bir yanındaki değişim öncülerinin çalışmalarını anlatan ve toplumu daha sürdürülebilir bir yaşama davet eden hikayelere de yer veriyor. Dünya Günü ile açılışını yapacak olan platform yıl boyunca birçok etkinlik ile iletişimine devam edecek.

 

Dünya Günü Kutlaması Online Olarak Tüm Dünyada İzlenecek 

 

Ayrıca bu yıl National Geographic 22 Nisan Dünya Günü’nü, seyahat uzmanı Jessica Nabongo’nun sunacağı sanal bir konser ile kutluyor. Etkinlikte Angélique Kidjo, AURORA, José González, Maggie Rogers, Rostam, Valerie June, Willie Nelson, Yo-Yo Ma ve Ziggy Marley’in performanslarına ek olarak My Morning Jacket’in yeni müzik videosunun da ilk gösterimi izleyicilerle buluşuyor. Gezegenimizi korumak için izleyenlere ilham vermesi amacıyla hayata geçirilen sanal konser, 22 Nisan Dünya Günü’nde nationalgeographic.co.uk/planet-possible adresinden tüm dünyaya ulaşıyor. Bu konser ayrıca daha sonra National Geographic Türkiye’nin Youtube hesabından da izlenebiliyor olacak.

 

National Geographic ayrıca “Share Your Spot” adını verdiği kampanyayla sosyal medya kullanıcılarını, Dünya’mıza duydukları sevgi ekseninde bir araya getirmeyi hedefliyor. Dünya Günü’nde başlayacak olan kampanya, kullanıcıları ilham aldıkları yerlerin fotoğraflarını #İşteBurası ve #ShareYourSpot etiketleriyle paylaşmaya ve böylece gezegenimize  sevgilerini ifade etmeye davet ediyor. 

 

Okyanusun Kahramanları 22 Nisan’da National Geographic Ekranlarında

 

Gezegenimizi korumak adına harekete geçilmesi için ilham vermeyi amaçlayan National Geographic, 22 Nisan Dünya Günü’nde izleyicileri okyanusun derin maviliklerine doğru büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. “Okyanusun Kahramanları” 22 Nisan Perşembe akşamı saat 21.00’de National Geographic ekranlarında izleyicilerle buluşuyor.

 

 

Bilimin, keşfin ve hikaye anlatımının gücüne inanarak 130 yılı aşkın bir süredir dünyanın en güvenilir markalarından biri olmayı sürdüren National Geographic’in birbirinden iddialı yapımlarını Digiturk, D-Smart, KabloTV, Tivibu, TV+ ve Vodafone TV platformlarından izleyebilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login