3 sene önce
3 sene önce

Deney Tasarlayarak Çözüm Geliştirenler Rekabette Öne Çıkacak

İş dünyası global ölçekte pandeminin de etkisiyle belirsizlikle mücadele etmenin yeni yollarını aramaya başladı. Tedarik zincirlerinde yaşanan ani değişimler, uzaktan çalışmanın artması ve dijitalleşmenin yoğun şekilde iş yapma biçimlerine yaptığı yıkıcı değişimler, mevcut süreçlerle yola devam etmeyi artık imkansız hale getirdi. Öneri sistemleri kurmayan, problem çözme süreçlerini etkin tanımlamayan şirketlerin rekabette adının bile geçmeyeceği günlere gidildiğini vurgulayan Podera İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Rıfat Çetin, kurumlarda belirsizliğe karşı değişim yönetiminin öne çıktığını, yeni süreçte insan kaynakları, eğitim ve iş mükemmelliği yöneticilerine çok iş düştüğünü kaydetti. 

 

“Çalışanların artık herhangi bir yönlendirme beklemeksizin problem tanımlama, hipotez geliştirme, problem çözme adımlarını belirleme ve tüm süreç sonunda yeni bir öneri sistemi kurmak veya mevcut bir öneri sistemine eklemeler yapmak noktasında hem sorumlu hem de bilinçli olması gerekiyor” diye konuşan Çetin, katılımcılık kültürünü geliştiren şirketlerin rekabette sürekli olarak önde kalacağını ifade etti. İş dünyasının kanaat liderleri ve yöneticileri ile yaptıkları görüşmelerde inovasyona farklı bir bakış açısı arandığını belirlediklerini aktaran Çetin, Podera olarak bu kapsamda özgün metodolojilere sahip  ExpeBiz’i geliştirdiklerini söyledi. 

 

“Sorumluluk Bilinci Artıyor”

 

Otomotiv yan sanayisinde yer alan bir şirket ile bilişim teknolojileri alanında yer alan öncü bir şirkette fikirleri hayata geçirme servisinin ilk uygulamalarını yaptıklarını ExpeBiz ile şirketlerde problem farkındalığı sürecinin önemini gördüklerini paylaşan Çetin, öngörülmeyen sayıda problemin ortaya çıktığını ve buna bağlı hipotez geliştirildiğini, oluşturulan çalıştay grupları ile hem sorumluluk artışının hem de potansiyel kullanımının çevik bir yaklaşımla gerçekleştirilebildiğini gördüklerini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login