3 sene önce
3 sene önce

Türkiye, BD için yetenek havuzu olarak konumlanıyor

Türkiye, BD için yetenek havuzu olarak konumlanıyor

 

BD Türkiye’nin insan odaklı, eğitimi ve gelişimi destekleyen İK politikaları ve Türkiye’nin kalifiye yetişmiş insan kaynağı sayesinde Türkiye, BD’nin global organizasyonu içerisinde yetenek havuzu olarak konumlanıyor. BD Türkiye’den pek çok yönetici kariyer fırsatları ile şirketin yurtdışındaki organizasyonlarında başarılarını sergileme fırsatı buluyor.  Son olarak, Entegre Diagnostik Çözümler (IDS) İş Birimi’nde Türkiye'den sorumlu Kıdemli Ülke İş Birim Lideri olarak görev yapan Özlen Yalçınkaya, BD Biyolojik Bilimler Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMA) İş Birim Direktörü pozisyonuna atandı.

 

Özlen Yalçınkaya EMA bölgesinde, BD'nin Biyolojik Bilimler iş birimi çatısı altında sunduğu çözümlerin satış ve pazarlama faaliyetlerini geliştirmekten, yönetmekten ve kontrol etmekten sorumlu olacak.  Yedi merkez ofis ile 84 ülkeyi kapsayan coğrafyada; bağışıklık sistemi, kan hastalıkları ve kök hücre gibi birçok kritik alanda inovasyon, stratejik iş birlikleri, değer bazlı hizmetler ve pazar geliştirme faaliyetlerinin liderliğini BD İstanbul Merkez ofisinden yürütecek.  

 

İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Yalçınkaya, Marmara Üniversitesi Yönetim & Organizasyon Master Derecesi’ne sahiptir. BD'ye katılmadan önce, Pfizer'de; Pazar Erişimi, Kamu İlişkileri, Sağlık Politikaları gibi artan çeşitli sorumluluklarla en son, New York'ta Gelişen Pazarlar Kamu İlişkileri ve Politikaları Yardımcı Direktörlüğü görevini üstlendi. Takiben 2013 yılı başında başladığı BD kariyeri boyunca; lokal ve bölgesel pozisyonlar ile pazar geliştirme, stratejik fiyatlandırma ve sağlık ekonomisi projelerinin liderliği yürüttü.  Özlen Yalçınkaya, BD Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMA) Bölgesi Kamu İlişkileri Direktörü olarak görev yapmakta olduğu dönemde; BD’nin çalışanlarının iş birimleri ve fonksiyonlar arasında geçiş yapmalarını desteklediği yetenek yönetimi yaklaşımı doğrultusunda; Preanalitik Sistemler, Türkiye İş Birim Lideri olarak ülke pazarlama ve ticari operasyonlarını yönetti.  Yalçınkaya son olarak, Entegre Diagnostik Çözümler (IDS) İş Birimi’ne Türkiye'den sorumlu Kıdemli Ülke İş Birim Lideri olarak görev yapmaktaydı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login