3 sene önce
3 sene önce

TSPB’nin Düzenlediği Kısa Film Yarışması Başvuru Tarihi 28 Mayıs’a Uzatıldı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB), bütçe, birikim ve sermaye piyasalarında yatırımın önemi konusunda farkındalık yaratarak, ülkemizde finansal okuryazarlık bilincini sağlamak amacıyla düzenlediği ve bu yıl yedincisini gerçekleştirdiği “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasına yoğun ilgi nedeniyle başvuru tarihi 28 Mayıs 2021 tarihine kadar uzatıldı.

 

 

“Kapalı Gişe Yaşamlar” temasıyla yapılan film yarışmasında “Geleceği keyifli, huzurlu ve güvenli hale getirmenin sırrı”na yanıt aranıyor. Dereceye girenler toplamda 35.000 TL’ye varan yatırım fonu kazanacak.

 

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından 2014 yılından bu yana düzenlenen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasının bu yıl yedincisi gerçekleştiriliyor. 15 Şubat’ta başlayan TSPB’nin bütçe, birikim ve sermaye piyasasında yatırım kavramlarının bireysel ve toplumsal önemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği kısa film yarışmasına gelen yoğun ilgi nedeniyle, başvurular 28 Mayıs’a kadar uzatıldı. Yarışma başvuruları online olarak www.kameraelindegelecegincebinde.com internet sitesine yapılabiliyor. 

 

“Bütçe, birikim ve sermaye piyasalarında yatırımın önemini kısa film ile anlatmalarını istiyoruz”

TSPB Genel Sekreteri İlkay Arıkan, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği olarak bu yıl yedinci kez gerçekleştirilen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışması ile ülkemizde finansal okuryazarlık bilincinin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Yarışmaya her yıl olduğu gibi bu yıl da ilginin yüksek olduğunu ifade eden Arıkan, “Gelen yoğun ilgi nedeniyle yarışmaya başvuru süresini 28 Mayıs’a kadar uzattık. Ülkemizde bütçe, birikim ve sermaye piyasalarında yatırım bilincini geliştirmek için sinemaya ilgisi olan herkesi kısa filmlerle yarışmaya katılmaya davet ediyoruz” dedi. 

 

Bu yıl yedincisi gerçekleşen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasında temanın “Kapalı Gişe Yaşamlar” olduğunu hatırlatan Arıkan, yapılacak filmlerde “Geleceği keyifli, huzurlu ve güvenli hale getirmenin sırrı”na yanıt arandığını belirtti. Arıkan, şunları söyledi: “2014 yılından bu yana aralıksız sürdürdüğümüz “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasına bugüne kadar Türkiye’nin dört bir köşesinden yüzlerce genç yaptığı filmlerle dereceye girerek yatırım fonu kazandı. Bu yıl da dereceye girecek film yönetmenleri toplamda 35.000 TL’ye varan yatırım fonu kazanacak. Gençlerimizin kısa filmleriyle ülkemizde finansal okuryazarlık bilincinin oluşturulmasına büyük katkıları olacaktır.”

 

Başvurular 28 Mayıs’a kadar uzatıldı

TSPB’nin “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasına gelen yoğun ilgi nedeniyle başvuru tarihi 28 Mayıs 2021’e kadar uzatılan yarışma, yurt içi ve yurt dışından 18 yaşını doldurmuş herkesin katılımına açık olacak. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya adaylar www.kameraelindegelecegincebinde.com internet sitesi üzerinden kayıt oluşturarak başvuru yapabilecek. Filmlerin dilinin Türkçe veya Türkçe altyazılı olması ve üç dakikayı geçmemesi gerekiyor.

 

Ödül, toplamda 35.000 TL tutarında yatırım fonu olacak

Yarışmada ödül alan birinci filme 12.500 TL, ikinci filme 10.000 TL, üçüncüye ise 7.500 TL tutarında yatırım fonu verilecek. Yarışmada 2014 yılından itibaren yarışmanın jüri üyesi olan ve 3 Ağustos 2019 tarihinde geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden Cüneyt Cebenoyan adına da “Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü (Dördüncülük Ödülü)” verilecek. Özel Jüri Ödülünü kazanan yönetmen ise 5.000 TL değerindeki yatırım fonunun sahibi olacak. Ayrıca yarışmada ilk 10’a girenler, yarım günlük ‘sinema unsurları’ üzerine İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nden Prof. Dr. Murat İri ile Medcezir, Ufak Tefek Cinayetler, Menajerimi Ara gibi izlenme rekorları kıran dizilerin ünlü yönetmeni Ali Bilgin’in yapacağı söyleşiye katılma hakkı kazanacak. 

 

Bu yıl yedincisi gerçekleşen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasının konusu “Kapalı Gişe Yaşamlar”. Yarışma kapsamında belirlenen 26 kelimeden en az 10 tanesi kullanılarak, 3 dakikayı geçmemek şartıyla yapılması istenen filmlerde, yatırım yaparak geleceği güvence altına almanın öneminin anlatılması bekleniyor. 

 

26 kelimeden en az 10 tanesi filmde kullanılacak!

Yarışmaya katılmak için belirlenen aşağıdaki 26 kelimeden en az 10 tanesinin filmde geçmesi gerekiyor: 

 

1. Bütçe
2. Birikim
3. Yatırım
4. Birikim ve yatırım hedefi
5. Yaşam süresinin uzaması
6. Hisse senedi yatırım fonu
7. Kitle fonlaması
8. Robo danışmanlık
9. Sürdürülebilirliğin finansmanı
10. Etki yatırımları
11. Gelecek ve risk
12. Finansal planlama
 13. Emeklilik

14. Portföy ve portföy dağılımı
15. Yatırım vadesi (kısa, orta, uzun)
16. Pay (hisse)
17. Borçlanma aracı yatırım fonu
18. Tahvil
19. Kira sertifikası
20. Bireysel emeklilik
21. Aracı kurum
22. Portföy yönetim şirketi
23. Banka
24. Yatırım danışmanı
25. Sosyal medya dolandırıcılığı / tehlikeleri
 26. Kadınların finansal okuryazarlığı

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login