3 sene önce
3 sene önce

FOREO’dan Tüm Şirketlere Mesaj Var: Ürünleri Çabuk Bozulmayacak, Uzun Süre Dayanacak Şekilde Üretin

 İklim değişikliği, küresel ısınma, biyosfere yapılan tahribat, türlerin neslinin tükenmesi ve küresel kirlilik derken üzerinde yaşadığımız dünya can çekişiyor. Bütün dünya, ekosistemin bozulmasından atıklarla oluşan kirliliğe kadar bütün bu süreçlerin bir parçası. İsveçli güzellik teknoloji markası FOREO, tüketici elektroniğindeki yanlış uygulamalara dikkat çekmek için 22 Nisan Dünya Günü’nde daha uzun ömürlü kullanım konusunda “Make it Last, Not Break Fast” adlı bir çevre kampanyası başlatarak açık çağrıda bulunuyor.

 

Dünya çapında 22 Nisan Dünya Günü olarak biliniyor. Dünya Günü, ilk olarak 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansı’nda dünyamızın karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla özel bir gün olarak düzenlenmesi fikriyle ortaya çıkmış. Bu özel günde hem toplumsal hem de uluslararası boyutta farkındalık yaratmak gezegenin geleceği için önem arz ediyor. Özellikle elektronik cihazların yarattığı atık problemi ekosistemi ciddi oranda tehdit ediyor. Birleşmiş Milletler’in küresel e-atık raporuna göre 2019’da 53,6 milyon e-atık üretilirken 2030 yılına kadar bu rakamın 74,7 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Plastik de aynı şekilde dünyaya en çok zarar veren atık maddelerin başında geliyor. Aşırı tüketimin ve hızlı bozulan/kırılan dayanıksız ürünlerin sebep olduğu bu kirlilik, önlem alınmadığı takdirde daha kötü sonuçlarla bizi karşı karşıya bırakabilir. İsveçli güzellik teknoloji markası FOREO, bu tehlikenin farkında olarak ve çevreye karşı duyarlı ürünler geliştirerek üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Uzun ömürlü kullanıma dikkat çeken “Make it Last, Not Break Fast” isimli çevre kampanyasıyla sürdürülebilirlik konusunda daha fazla aciliyet çağrısında bulunarak şirketleri ve bireyleri bu konuda bilinçlenmeye davet ediyor. Müşterilerine yıllarca hizmet edecek yüksek kaliteli ürünler üreten FOREO, ürünlerini daha az sayıda ve daha uzun süre dayanmasına önem göstererek üretiyor, böylelikle çevreye ek bir baskı oluşturmamayı hedefliyor. 

 

Gezegenimiz tehlike altında!

Okyanusların kirliliği, iklim değişikliği ve ekosistemin bozulması gibi her geçen gün daha da artan tahribatla artık görmezden gelemeyeceğimiz bir gerçek var: Gezegenimiz tehlike altında. Yapılan araştırmalar ve bulgular, atıkların her geçen gün artmasıyla tehlikenin daha ciddi seviyelere ulaştığını gösteriyor. 2019’daki e-atıkların yalnızca yüzde 17,4’ünün toplanılıp geri dönüşümde kullanılmış olması da bunun en büyük kanıtı. Araştırma bir diğer sonucuna göre 2019 yılındaki kişi başına tekabül eden atık miktarı 7,3 kilogram. Her ne kadar ülkesel ve küresel boyutta bazı düzenlemeler ve sınırlamalar getirilmiş olsa da hedeflenen rakama oldukça uzak olunduğu düşünüldüğünde hem üreticilerin hem de tüketicilerin bu konuda sorumlu hareket etmeleri oldukça önemli. Tüketicilerin aşırı tüketimden uzak durarak uzun ömürlü ürünlere yönelmesi, üreticilerin ise çevre dostu bileşenlerle dayanıklı ürünler üretmesi bir hayli kritik. 

 

Daha sağlıklı bir gezegen için

İsveçli güzellik teknoloji markası çevreye duyarlı, uzun ömürlü ve kaliteli ürünleri sayesinde hem kullanıcıları için hem de gezegenimiz için daha güzel bir gelecek inşa etmeyi hedefliyor. Zamana dayanan, sürdürülebilir kaliteye sahip pek çok ürünü bulunan FOREO, bu hassas konuda gezegene saygı duyarak hareket ediyor. Örneğin doğada 400 yılda ayrışan plastik diş fırçaları yerine geliştirdiği ISSA elektrikli diş fırçası sayesinde çevreyi kirletmeden uzun ömürlü bir diş sağlığı sunuyor. Aynı şekilde bütün FOREO ürünlerinin 2 yıllık garantiye ek olarak 10 yıllık bir kalite garantisiyle müşterilere sunulması, ürünlerin vaat ettiği uzun süreli kullanımın en büyük kanıtı. 

 

FOREO’nun CEO’su Boris Trupcevic şirketlerin de sorumluluğu üzerine almaları gerektiğinin altını çizerek, üretilen ürünlerin uzun ömürlü olması için çalışmalar yapmalarının önemli olduğunu söylüyor. Çevre dostu olmanın ve tüketicinin ilgisine yanıt verebilmenin kârdan daha öncelikli olması gerektiğine değinen Trupcevic, bu durumun kısa vadede dezavantaj gibi gözükmesine rağmen uzun vadede hepimiz için daha faydalı olacağını söyleyerek sözlerine şöyle devam ediyor: “FOREO olarak müşteri odaklı hareket ederek yüksek kaliteli ve uzun ömürlü ürünler yapmaya çalışıyoruz. Ürünlerimiz 8 yıllık kullanımdan sonra bile hâlâ kusursuz olarak çalışıyor. Bu sayede yalnızca müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamıyoruz aynı zamanda e-atıkların yoğunluğunu azaltarak gezegenimizi korumada da başarılı oluyoruz. Müşterilerimizin birçoğu da en başından beri markamıza güvenerek cihazlarımızı kullanmaya devam ediyor. Nitekim bu konuda eski müşterilerimizle iletişime geçerek onlardan geri bildirimler aldık. Aldığımız geri dönüşlerle de ana ürünümüz LUNA’nın uzun yıllar kullanıldığına ve artık kullanıcılarımızın hayatlarının bir parçası olduğuna tanık olduk” dedi.

 

Müşterilerden alınan geri dönüşlerden birkaç örnek:

“FOREO LUNA'm var, 2013'te almıştım, satışa çıkardığınız ilk ürünlerden. (…) Senelerdir kullanıyorum ve ilk günkü kadar iyi çalışıyor. Ve LUNA'sı olan başka arkadaşlarım da aynı şeyi söyleyeceklerdir, tek kelime ile HARİKA.” Maria, 2013'ten beri LUNA kullanıcısı

“Çocukluğumdan beri cilt sorunları yaşıyorum, bu yüzden yüzümdeki lekelerden kurtulmaya yardımcı olması için LUNA’yı satın almıştım. (…) Bir gün LUNA’mı 15 yaşımdaki kızımın da gizli gizli kullandığını fark ettim. İkimizin de akşam temizleme rutinimize devam edebilmesi için bir LUNA daha satın alacağım.” Natasa, 2016’dan beri LUNA kullanıcısı

 

“Evet, hâlâ eski güvenilir LUNA’mı kullanıyorum! Düşününce sanki satın aldığımdan beri hiç şarj etmemiş gibi hissediyorum. Pil ömrü İNANILMAZ. (..) LUNA’yı ölene kadar kullanacağımdan da eminim!” Micheale, LUNA kullanıcısı

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login