3 sene önce
3 sene önce

Madencilik sektörü güçlü bir ivme yakalayacak

Salgına rağmen 2020’de 4,27 milyar dolar ihracata imza atan madencilik sektörünün gelecek yıllarda da büyümeyi sürdüreceği belirtiliyor.

 

Koronavirüsle birlikte yükselişe geçen birçok sektör 2021’de ve takip eden yıllarda da büyümeye devam edecek. Salgından en az yara alan sektörlerin başında gelen madencilik, önümüzdeki yıllarda öne çıkacak sektörler arasında gösteriliyor.

 

Sanayi alanında faaliyet gösteren birçok sektörün maden olmadan üretim yapamayacağını belirten yatırım danışmanı ve Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, “Günümüzde ulaşılan teknolojiden önce yeraltından madeni çıkartmak yüksek maliyetleri buluyordu. Daha çok insan gücüne ihtiyaç vardı. Şu an teknoloji öyle gelişti ki artık eskisi kadar insan gücüne gerek kalmadı ve yüksek teknoloji sayesinde maliyetler de azaldı. Madencilik sektörünün gelecekte güçlü bir ivme yakalayabileceğini düşünüyorum.”

 

Ülke olarak madencilik sektöründeki gelişimin uzun süreler engellendiğini dile getiren Tavukçuoğlu, güçlü bir ekonomi için yer altındaki madenlerin çıkartılarak işlenmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Tavukçuoğlu, “Madenlerimizi yerin altından çıkaramadığımız sürece ne döviz rezervlerimizi arttırabiliriz ne de sanayide hammadde bakımından bir ivmeye ulaşabiliriz. Hep hammaddeyi ithal etmek zorunda kalırız” dedi.

 

Madencilik sektöründe devletin de çeşitli çalışmaları olduğunu ifade eden Önder Tavukçuoğlu, madenciliğin önümüzdeki yıllarda daha da öne çıkacağını söyledi. Ayrıca ülke olarak yeraltı kaynakları bakımından zengin olduğuna da vurgu yaptı.

 

 

 

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login