3 sene önce
3 sene önce

Emirates, COVID-19 İle İlgili Seyahat Gerekliliklerini Kolaylaştıran IATA Travel Pass Denemelerini Başlattı

Emirates, hükümetin COVID-19 testi ve aşısı ile ilgili gereklilikleri doğrultusunda yolcuların seyahatlerini kolayca ve güvenli bir şekilde yönetmelerine yardımcı mobil bir uygulama olan Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği'nin (IATA) ‘Travel Pass’ uygulamasını başlattı.

EK185 sefer sayılı uçuşla Dubai'den Barselona'ya seyahat eden ilk yolcular, seyahat öncesi COVID-19 test sonuçlarını doğrulamak ve Emirates ile paylaşmak için bu "dijital pasaportu" denediler.

Denemeler, yolcuların seyahat süresince  COVID-19 ile ilgili belgelerini dijital olarak, güvenle ve sorunsuz şekilde yönetmelerini sağlayarak, seyahatlerini daha kolaylıkla tamamlamaları için atılmış bir adımdır. Gelecekte yolcular aşı belgelerini otoriteler ve havayolu şirketleriyle paylaşarak daha kolay seyahat edebilecekler.

Emirates’in Operasyondan Sorumlu Direktörü Adel Al Redha şu açıklamalarda bulundu: "Yolcuların COVID-19 ile ilgili seyahat verilerini dijital olarak işleyebilmek başarıyı beraberinde getirecektir. Bu inisiyatifi gerçek zamanlı olarak denemekte öncü olmaktan ve IATA ile yaptığımız ortaklıktan memnuniyet duyuruyoruz ve yakında yolcu memnuniyetini daha da geliştirmek için başka çalışmalarımız da olacak."

Bu uygulama, Emirates'in seçili Dubai – Barselona ve Londra Heathrow – Dubai uçuşlarında yapılıyor ve yakında başka uçuş noktaları da eklenerek genişletilecek. Bazı yolcular bizzat uygulamayı indirmeye ve seyahatleri öncesinde dijital seyahat pasaportuna kayıt yaptırmaya davet ediliyor. Emirates, Dubai'de, Emirates yolcularına uygulama üzerinden test sonuçlarını güvenli bir şekilde gönderme yetkisine sahip olan Prime Health Care laboratuvarları ile ortaklığa imza attı. İngiltere'den seyahat eden yolcular, testlerini seçili Screen4 laboratuvarlarında yaptırabilecekler.

IATA Travel Pass uygulaması, yolcuların güzergâh fark etmeksizin tüm varış noktaları için seyahat ve giriş şartlarıyla ilgili doğru bilgilere ulaşmalarını sağlayacak entegre bir seyahat gereksinimleri kaydına sahip olacak. Sonuç olarak, laboratuvarların bir kaydı da yer alacak ve böylece yolcular varış ülkesinin test ve aşı gereksinimleri için standartlarını karşılayan test merkezlerini, laboratuvarlarını, kalkış yapacakları ülkede daha kolay bir şekilde bulabilecekler.

IATA tarafından yönetilen global kayıt sistemi, gerekli bilgilerin tüm paydaşlar arasında güvenli akışını yönetecek, sağlayacak ve sorunsuz bir seyahat deneyimi sunacaktır.

Emirates, IATA Travel Pass gibi yeni çalışmalarıyla seyahati güvenli ve kolay hale getiriyor. Ayrıca en son politika güncellemeleriyle yolculara seyahatlerini planlarken daha fazla güvence ve esneklik sunuyor. Sektördeki en cömert bilet geçerlilik süresine sahip olan Emirates yolcularına biletlerini 36 ay içerisinde herhangi bir zamanda askıya alma ya da kullanma imkanı ve esnekliği sunuyor.

Emirates ayrıca her uçuşta COVID-19 sigortası dahil olmak üzere, dünya çapında geçerli çoklu risk içeren seyahat sigortası sunan ilk havayolu şirketidir. Şirket ayrıca seyahat boyunca  yolcuların ve çalışanlarının güvenliğini sağlamak için her adımda kapsamlı bir dizi tedbiri de uygulamaya koydu.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login