3 sene önce
3 sene önce

Kızılay 2020 insani yardım çalışmalarına mercek tuttu

2020 yılında insani yardım alanında yaşanan önemli gelişmelere mercek tutan ve bu gelişmeleri sistematik bir şekilde analiz etmek üzere Kızılay Akademi tarafından hazırlanan “Türkiye İnsani Çalışmalar Yıllığı 2020” yayınlandı. “Türkiye İnsani Çalışmalar Yıllığı 2020”ye yillik.kizilayakademi.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

 

Afet, göç, sosyal hizmet, gönüllülük, halk sağlığı ve uluslararası yardımlar başlıkları altında Türkiye’de 2020 yılında insani yardım alanında yaşanan önemli gelişmelere mercek tutan “Türkiye İnsani Çalışmalar Yıllığı 2020” okuyucusuyla buluştu. İnsani yardım alanında hayata geçirilen uygulamalarla ilgili farklı kurumların yöneticilerinin ve akademisyenlerin kaleminden çıkan ve içerdiği istatiksel verilerle de dikkat çeken yıllık, Kızılay Akademi tarafından hazırlandı.

 

Afetler Kronolojisiyle 2020’ye Bakış

 

Hedef kitlesi insani yardım ve ilgili konulara ilgi duyan akademisyen, çalışan, gönüllüler olmak üzere tüm okuyucular olan Türkiye İnsani Çalışmalar Yıllığı 2020, ülkemizin insani yardım kronolojisini gözler önüne seriyor. 2020 yılında meydana gelen afetlerin ve depremlerin haritalarla ifade edildiği yıllıkta bir diğer öne çıkan konu ise tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını oldu.

 

235.4 Milyon Kişi Yardıma Muhtaç

 

yillik.kizilayakademi.org.tr adresinden ücretsiz olarak okuyucuya sunulan yıllıkta, “Ulusal ve küresel ölçekte hayatımızın her alanını etkileyen COVID-19 pandemisi 2020 yılı boyunca insani yardım gündeminin en önde gelen konusu olmakla birlikte dünyanın farklı bölgelerinde çok çeşitli afetler ve insani krizler de yaşandı. Birleşmiş Milletler İnsani Koordinasyon Ofisi (OCHA) verilerine göre 235.4 milyon kişi insani yardıma muhtaç olarak 2021 yılına girdi” ifadeleri de dikkat çekiyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login