3 sene önce
3 sene önce

Ramazan Sofranızda Ballı Tatlılara Yer Açın

Bereket ayı Ramazan, herkesin aynı sofrada buluştuğu, paylaşmanın kıymetini çok daha iyi anladığımız bir ay… İftar ve sahur sofraları için hazırlıklara günler öncesinden başlıyor, soframızı en özel ve en sevilen lezzetlerle donatıyoruz. Özenle hazırladığımız bu sofralar elbette tatlısız olmaz ama sağlığımızı unutmamak gerekiyor.

 

Tam 40 yıldır doğal, sağlıklı ve analiz edilmiş balları sofralara taşıyan Balparmak da hafif ve son derece pratik tatlı tarifleriyle sofralarımıza “bal” katıyor. Ramazan’da sevilen tatlardan biri olan muhallebiye yeni bir yorum katan hurmalı ballı muhallebi, deneyenlerin beğenisini topluyor. Cennet hurmalı, ballı fit kup ise sporculardan formuna dikkat edenlere herkesin seveceği tadına doyulmaz lezzetler arasında kendine yer buluyor. Bu lezzetli tarifleri mutlaka deneyin, vazgeçemeyeceksiniz!

 

Hurmalı Ballı Muhallebi

Malzemeler:

1 litre süt

1 yumurta

20 adet hurma

5 yemek kaşığı Balparmak Çiçek Balı

2 yemek kaşığı buğday nişastası

2 yemek kaşığı pirinç unu

Hazırlanışı:

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bir kaba alın, üzerlerini geçecek kadar kaynar su koyun ve 15 dakika yumuşamalarını bekleyin. Yumuşayan hurmaların suyunu süzün ve mutfak robotunda 1 su bardağı süt ile çekin. 1 yumurtayı tencerede iyice çırpın. Ardından tüm malzemeleri tencereye ekleyip iyice karıştırın, orta ateşte pişirin. Muhallebinizi kaplara bölüştürün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

 

 

Cennet hurmalı, ballı fit kup

Malzemeler

2 adet olgunlaşmış cennet (Trabzon) hurması

1 büyük muz

8 yemek kaşığı tahin

4 yemek kaşığı Balparmak Çiçek Balı

2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz/ fındık/ badem 

Hazırlanışı

Trabzon hurmalarının ve muzun kabuğunu soyun. Muzları halka halka dilimleyip, servis kaplarına dizin. Kap başına 2 yemek kaşığı tahini ve 1 yemek kaşığı balı muzların üzerine dökün (damak zevkinize göre bu ölçüyü artırıp, azaltabilirsiniz). Hurmayı elinizle ezin veya mutfak robotunda çekin. Elde ettiğini hurma püresini kaplara paylaştırın. Üzerine ceviz, badem ya da fındık döküp servis edebilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login