3 sene önce
3 sene önce

Harp Okullarında yönetmelik değişikliği yargıya taşındı

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) subay ve astsubay yetiştiren Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş şartlarından ‘irtica’ koşulunun kaldırılmasını yargıya taşıdı.

Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş koşulları arasında bulunan “irticai faaliyete karışmamış olma” şartının kaldırılmasının ardından tartışmalar sürerken Halkın Kurtuluş Partisi avukatları harekete geçerek konuyu yargıya taşıdı. HKP avukatları, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar hakkında, “Anayasa’nın 1, 2, 4, 5, 13. 14, 24/5 ve 174. maddelerine aykırı Yönetmelik çıkararak Anayasa’yı İhlal” suçu işledikleri gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“MUSTAFA KEMAL GELENEĞİNE BAĞLI ÇOCUKLAR ALINMAYACAK”

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen dilekçede, Öğrenci adayının ve yakın çevresinin irticai eylemlerde bulunmuş olması, irtica örgütleriyle ilişkilerinin olmasının Harp Okullarında sorun teşkil edilmeyeceğini ve öğrenci seçiminde olumsuz bir durum oluşturmayacağını vurguladı.

Dilekçenin devamında, “Menzilcisi de, İsmailağacısı da, İskenderpaşacısı da, Süleymancısı da, Kırklaricisi de, Uşşakîcisi de, Cübbelicisi de, Cübbesizcisi de; özetçe hangi tarikat ve onlara bağlı cemaate mensup olurlarsa olsunlar, Harp Okullarına girebilecekler. Yani artık Harp Okullarına Laik, Kuvayimilliye ve Mustafa Kemal-İnönü geleneğine bağlı ailelerin çocukları alınmayacak. Laik ve Mustafa Kemalci olmak en büyük suç ve sakınca sayılacak. Böyle gençlere kapanacak Harp Okullarının kapıları” ifadelerine yer verildi.

“LAİKLİK İLKESİNİN İÇERİĞİ BOŞALTILIYOR”

Dilekçede, “Anayasa Mahkemesi 30.07.2008 Tarih, 2008/1 Esas ve 2008/2 Karar sayılı kararında, AKP’nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiğinin tespiti yapılarak hakkında hüküm kurulmuştu; odağı olmaya da devam ediyor. AKP; Anayasa’da tarif edilen laiklik ilkesinin içeriğini boşaltmaya, değiştirmeye yönelik eylem ve söylemleri, insan haklarına, eşitlik ve hukuk devleti ilkelerine, ulus egemenliğine, demokratik ve laik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemlerde bulunmaya Anayasa değişikliği ile Mustafa Kemal Gelenekli Türk Ordusunu lağvetmeyi hedefleyerek suç işlemeye devam etmektedir. Bu suçların temeli laikliğe aykırılığı oluşturmaktadır” denildi.

 “SİLAHLI GÜCE DÖNÜŞECEKTİR”

Erdoğan ve Akar’ın Anayasayı İhlal suçunu işledikleri belirtilen dilekçede, “Bahse konu suçun Anayasal düzenin ortadan kaldırılması için aynı zamanda cebir uygulayacak bir teşkilatlanma da bu yönetmelik sayesinde getirilmiş olmaktadır. Zira Silahlı Kuvvetlerin yapılanması için yapılan bir değişikliktir. Ve irticayla bağlantısı olan kişiler orduda istihdam edildiğinde silahlı bir güce dönüşeceklerdir” denildi.

HKP avukatları dilekçenin sonuç ve istem bölümünde Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyetini yıkmak, Mustafa Kemalci Türk Ordusunu lağvetme maksadı ile yıllardır planlı bir şekilde hareket ettiğini belirtti. Akar’ın bu yönetmelik değişikliği ile Erdoğan’ın amacına hizmet ettiği aktarıldı. Erdoğan ve Akar hakkında soruşturma yürütülerek iddianame düzenlenmesi talep edildi.

“TÜRK ORDUSUNA YAPILAN SALDIRILARIN KARŞISINDAYIZ”

Suç duyurusunun ardından HKP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ayça Okur Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Okur şunları söyledi:

“Harp Okullarına girişte ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına girişte yapılan yönetmelik değişikliği. Aday öğrencilerde aranan irticai ve bölücü faaliyete karışmamış olma ve yakınlarında aranan bu şart ortadan kaldırılmış oldu. Bu şart neyi getiriyordu. Tarikatlara, Cemaatlere, Şeyhlere karışmış bulaşmış olanların, onların mensubu olanların Harp Okullarına girememesini getiriyordu. Ancak bu ortadan kaldırılmış oldu. Bunun asıl amacı Mustafa Kemal’in ordusunun içini boşaltmak. Yapılan saldırılardan bir tanesidir. İlki Irak’ta askerlerimizin başına ABD Emperyalistleri tarafından çuval geçirilmesiyle başlatıldı. Ve onlar dediler ki, Artık sıra sizde. Biz yapacağımızı yaptık. Şimdi içeride siz yapacaksınız. AKP’giller ve Reis’i hakkında, AKP’nin 2008 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından verilmiş bir kararı vardı. İrticai faaliyetlerin odağı haline geldiğine dair. Ve odak olma hali devam ediyor. İşte biz buna karşıyız. İki ayyaş, ölmüş inek dedikleri Mustafa Kemal ve İnönü’nün şimdiye, ki ilerici hareketlerin tümüne öncülük etmiş Jön Türk gelenekli silahlı kuvvetlerin, Türk Ordusuna yapılan saldırılarının karşısındayız. Buna karşı her zaman mücadele edeceğiz. Ve peşini de bırakmayacağız.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login