3 sene önce
3 sene önce

TDP Genel Başkan Yardımcısı Akgün:“Tutarsız politikalar, ekonomiyi bir bataklığa sürüklüyor”

Dolar’da yaşanan artış ve Borsa’da meydana gelen düşüşle ilgili bir açıklama yapan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, “Hükümetin tutarsız politikaları, ekonomiyi bir bataklığa sürüklüyor” dedi.

 Türkiye hafta sonu Cumhurbaşkanı kararı ile yaşanan değişikliklerin etkisinde geçirdi. Yeni haftanın başında ise bu değişiklikler ekonomide “deprem” etkisi yarattı. Dolar’ın gece yarısı 8.40 seviyesine kadar yükselmesi ve Borsa’da yaşanan büyük düşüşle beraber tedirginlik artmaya başladı. Gelişmelerle ilgili Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün yazılı bir açıklama yaptı.

“VATANDAŞIMIZI VE KÜÇÜK ESNAFI ETKİLEYECEK”

 Ekonominin dengesizliğinin küçük esnafı ve vatandaşı çok yoracağını belirten Genel Başkan Yardımcısı Akgün, “Türk Lirası’nda bir gecede yüzde 15’e varan bir değer kaybı yaşandı. Kaybın büyüklüğünü dünya basınında yer alan haberlere bakarak bile anlamak mümkün. Cumhurbaşkanı, tek gecede verdiği kararlarla bu duruma bir noktada sebep oldu. Yabancı yatırımcı tüm bu gelişmeleri büyük bir kaygı ile takip ediyor. Hükümetin tutarsız politikaları, ekonomiyi bir bataklığa sürüklüyor. Tüm bu yaşananlar en çok vatandaşımızı ve küçük esnafı etkileyecek. Hele ki az da olsa Dolar’la iş yapan üreticiler, işlerini yavaşlatmak, fiyatlarını arttırmak, belki de tamamen üretimi durdurmak zorunda kalacak” dedi.

“TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ EKONOMİYİ HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEK”

Hükümetin yeni politikalar yürütemediğine dikkat çeken Akgün, “Türkiye’nin ihtiyaçlarının farkındayız. İhtiyaç duyduğu politikaları, üretimde yaşadığı sorunları görüyoruz. Adımlarımızı tüm bu ihtiyaçları karşılamak ve sorunları çözmek için atıyoruz. Bir kısır döngü içerisinde ne yapacağını bilmeden savrulan hükümet artık yeni politikalar üretemiyor. Türkiye Değişim Partisi; üretimi destekleyerek, yabancı yatırımcıya güvenli bir ortam hazırlayarak, tutarlı politikalar yürüterek ekonomimizi hak ettiği yere getirecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login