3 sene önce
3 sene önce

Gelecek Partisi İL Başkan Dilmaç: “İktidarımızda güven ve şeffaflık ön planda olacak”

Ekonomide yaşanan dalgalanmalarla ilgili açıklama yapan Gelecek Partisi Aksaray İl Başkanı Muhammet DİLMAÇ, “Bir ülke yatırımcıya güven vermiyorsa, parası değer kaybeder. İktidarımızda güven ve şeffaflık ön planda olacak” dedi.

Gelecek Partisi Aksaray İl Başkanı Muhammet DİLMAÇ, partisinin iktidar dönemindeki politikalarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında ekonomiye ağırlık veren Başkan DİLMAÇ, Türkiye’de şeffaflık ve güçler ayrılığı ilkesinin kaybolmasının sorunların temelini oluşturduğunu ifade etti.

“YATIRIMCIYA GÜVEN LAZIM”

 Yabancı yatırımcının Türkiye’ye gelmemesini güven ortamının olmamasına bağlayan Başkan DİLMAÇ, “Türkiye’de yıllardır yürütülen bir politika var. ‘Özelleştirme.’ Devlet kendi eliyle çok az yatırım yaptı. Yatırımları da genelde inşaat sektöründe yol, köprü gibi, tabi bunların da yapıldıktan sonra farklı boyutları var. Aksaray’a yapılan yeni otobanın maliyeti ve yolu kısaltma süreleri ortada. Öte yandan yatırım işini özel sektöre bırakan hükümet, bu noktada da büyük bir yanlış içerisinde. Yatırımcıya gerekli güveni veremiyor” dedi.

“EKONOMİK POLİTİKALAR İSTİKRARLI BİR HALE GEETİRİLMELİ”

Türkiye’de ekonomik politikaların istikrarlı bir hale getirilerek, yargı üzerindeki baskının kaldırılması gerektiğini ifade eden DİLMAÇ, “Sorun da tam olarak burada başlıyor. Her kararın bir kişinin imzasına baktığı bu ortamda hiçbir yatırımcı gelip de ‘Aksaray çok güzel, dümdüz o arazileri var. Allah rızası için yatırım yapayım’ demez.   Dolayısıyla Türkiye’de güçler ayrılığı ilkesi tekrar devreye alınmalı, ekonomik politikalar istikrarlı bir hale getirilmeli, yargı üzerindeki baskı kalkmalı ve yatırımcının önündeki bürokratik engeller en aza indirilmelidir. Bir ülkenin parasının değeri, o ülkenin yaptığı üretim ve yurt dışına sattığı ürünle doğru orantılıdır. Bu nedenle Bir ülke yatırımcıya güven vermiyorsa, parası değer kaybeder” ifadelerini kullandı.

“GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNİ İNŞA EDECEĞİZ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet DAVUTOĞLU’nun Başbakanlık dönemini hatırlatan DİLMAÇ, “İktidarımızda güven ve şeffaflık ön planda olacak. Türkiye’de yerli ve yabancı yatırımcıya güven verecek sistemler yüksek faiz üzerinden değil; yargının üstünlüğü, şeffaflık ve denetlenebilir politikalarla sağlanacak. Sayın Genel Başkanı’mızın Başbakanlığı döneminde bu ülke tek haneli enflasyon oranlarını, işsizlik oranlarını gördü. Şimdi de refah dolu Geleceğin Türkiye’sini inşa etmek için kol kolayız. Üretimin arttığın, çiftçinin, işçinin, işverenin hakkını aldığını bir Türkiye inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login