3 sene önce
3 sene önce

CHP’li Yalım: “Kararı tanımıyoruz, Umursamıyoruz, Yok Sayıyoruz!”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İstanbul Sözleşmesi’nin gece yarısı kararnamesiyle feshedilmesine sert tepki gösterdi.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Karar’ı Resmi Gazete’de yayımlandı.  CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım karara ilişkin açıklama yaparak sert tepki gösterdi.

“TEK ADAM KARARIYLA ANAYASAL HAKLAR BİR GECE YARISI YOK EDİLİYOR”

CHP’li Yalım, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüz kadınlara 5 Aralık 1934’te Seçme ve Seçilme Hakkı’nı tanıdı. Bu, kadını tanıyan, kadına değer veren düşünceyle atılan ve devam eden adım günümüze ve tek adam rejimine bakıldığında kadınları yok sayan, yok eden, şiddetin önüne atan utanç duyduğumuz bir anlayış haline geldi. Bu kararı veren anlayışı kınıyorum! Kadınlarımızın şiddetten uzak durması, zarar görmemesi ve korunması adına olan bu sözleşme hiçe sayılıyor. Tek adamın kararıyla anayasal haklar bir gece yarısı yok ediliyor.” dedi.

“KADINI YOK SAYAN BU KARARI KABUL ETMİYORUZ”

Kararın hukuksuz olduğuna da dikkat çeken CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Gece yarısı sinsice yayımlanan bu karar, AKP’nin genel başkanının birçok insan hakları konusunda, hukuka karşı tutumunda olduğu gibi bizim için yok hükmündedir. Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının olduğu bu kararı tanımıyoruz, umursamıyoruz, yok sayıyoruz! Gece yarısı kadını yok sayan, aşağılayan bu kararı bu darbeyi kabul etmiyoruz. Artık yeter!” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login