3 sene önce
3 sene önce

CHP’li Bülbül’den Merkez Bankası Yorumu “Ülkeyi Muz Cumhuriyetine çeviriler”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alınmasıyla ilgili konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Ağbal'ın yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. 26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Kavcıoğlu, aynı zamanda faiz artırımı kararının ardından Ağbal'ı hedef alıp 'operasyon' manşeti atan ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı.

“GÖREVDEN ALDIĞI İÇİN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM”

Görevden alınan Naci Ağbal da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin." 

“KURUMLARI OYUNCAK ETTİLER”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ise yaşanan olaya ilişkin, “İnsan gerçekten hayret ediyor. Bir gece de akıl almaz olaylar, insan aklıyla alay eder gibi olaylar yaşandı. Kurumlar, AKP Genel Başkanı elinde oyuncak edildi. Kararı veren tek adam, lego yapar gibi onu alıyor, yerine başka birini koyuyor. Sonra onu da görevden alıyor. İşin tuhaf kısmı ise gece yarısı görevden alınan Naci Ağbal’ın görevden alındığı için Cumhurbaşkanına teşekkür etmesi. İşten çıkmak istemeyen ama tazminat için işten kovulmayı bekleyen birisi gibi. Gerçekten inanılmaz. Ülkeyi muz cumhuriyetine çevirdiler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login