3 sene önce
3 sene önce

CHP’li Atay, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin konuştu: “Gece yarısı darbesi kabul edilemez!”

CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, İstanbul Sözleşmesi’nin gece yarısı kararnamesi ile feshedilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda şu ifadeler yer aldı: "Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir."

“AKP GENEL BAŞKANININ KARARNAMESİNİ YOK SAYIYORUZ”

CHP Çukurova İlçe Başkanı Av. Remzi Ümit Atay, gece yarısı kararnamesine tepki gösterdi. Kararnameyle ilgili darbe benzetmesi yapan Başkan Atay, “Hiçbir devlet ciddiyeti olan ülke veya hükümet, bu denli önemli ve hayati meselelerle ilgili gecenin bir yarısı karar almaz, alamaz. Milletinden gizli saklı  iş tutmanın anlamı nedir? İstanbul Sözleşmesi’ne gece yarısı darbe yapılmıştır. Bu darbe aynı zamanda kadınlara, çocuklara ve hukuka yapılmıştır. İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin AKP Genel Başkanının kararnamesini yok sayıyoruz!” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login