3 sene önce
3 sene önce

Boyun Eğmeyen Kadınlar Sokaktaydı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi kararı sonrası kadınlar ülke genelinde sokağa çıktı.

Komünist Kadınlar'ın çağrısıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Samsun ve Tekirdağ'da bir araya gelen kadınlar bir kez daha "Kadınlar Boyun Eğmeyecek" diye haykırdı.

Bu düzen yıkılacak, kadınlar yaşayacak

Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan kadınlar "Düzeniniz batsın kadınlar yaşasın", "AKP'den hesabı kadınlar soracak!", "Kadın düşmanı yobaz AKP", "Karanlığa boyun eğmeyeceğiz" sloganları attı.

Kadıköy'de Komünist Kadınlar adına konuşan Eda Çuhadar, "Bir kez daha ilan ediyoruz. Kadınlar AKP Türkiyesine sığmaz, kadınlar dün olduğu gibi bugün de susmayacaklar. Bu düzen batacak, kadınlar yaşayacak, AKP hesap verecek, eşit ve özgür bir ülkede hep birlikte öldürülmeden yaşayacağız" dedi.

Kadınlar Ankara'da 'Boyun Eğmiyoruz' dedi

Açıklamayı yapan Duygu Sezer, "Bugün burada kadın düşmanı AKP iktidarının son icraatına meydan okumak için toplandık. Yıllarca ilk imzacısı olmakla övündükleri İstanbul Sözleşmesi’nden bu gece bir oldu bittiyle çekildiler. Üstelik ülkemizde her gün kadınlar öldürülmeye, şiddet görmeye, çocukları ve kendilerinin yaşamlarıyla tehdit edilmeye devam ederken yaptılar bunu. Çünkü kadın düşmanı ve gericiler, çünkü bu ülkede kadınların yaşamasına bile tahammülleri yok" diye konuştu.

İzmir'de kadınlar "Karanlığa geçit yok!" dedi

İzmir Alsancak'taki İskele önünde bir araya gelen kadınlar da, İstanbul Sözleşmesi kararını protesto etti. Kadınlar, "Eşitlik, özgürlük sosyalizmde", "Karanlığa boyun eğmeyeceğiz!" sloganları attı.

Konya: Meydanlarda olmaya devam edeceğiz

Kadınlar Konya’da da sokaktaydı. Komünist Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Ezgi Çetinkaya, "Biz Kadınlar sokaklarda, işyerlerinde, evlerde, okullarda her yerde öldürülüyoruz. Bizim güvencemiz olan İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi kadın cinayetlerinin önünü açmaktan başka bir şey değildir. Hükümet bir avuç kadın düşmanının yanında durup milyonlarca kadını karşısına aldı. Biz ülkede hiçbir zaman hiçbir kadın yalnız yürümesin diye meydanlardayız, meydanlarda olmaya da devam edeceğiz. Biz İstanbul Sözleşmesini de uygulatacağız, biz temel yaşam hakkımızı da diğer haklarımızı da alacağız. Biz haklarımızı alıncaya kadar da meydanlarda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login