3 sene önce
3 sene önce

Aliağa’da Kovid-19 Denetimleri Devam Ediyor

Aliağa’da İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında Kovid-19 denetimlerine devam ediliyor

 

Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Aliağa Esnaf Odası’na bağlı ekipler tarafından, genelge uyarınca belirlenen yerler ve iş kollarına yönelik denetimler yapılıyor. Yeme ve içme yerleri ile şehir içi toplu ulaşım araçlarına yönelik denetimler haftanın her gününü kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek.

 

UYULMASI GEREKEN KURALLAR HATIRLATILIYOR

Genelge gereği Aliağa’da faaliyet gösteren restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerlere denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde işletme sahiplerine yüzde 50 kapasite ile hizmet verilmesi, maskesiz müşteri kabul edilmemesi, masalar arasında bulunan sosyal mesafenin 1,5 metre olması, müşterilerin HES Kodu ile kabul edilmesi, ‘Kapasite Sınırlaması Sonrası Oturma Düzeni’ planının müşterilerin görebileceği şekilde asılması gerekliliği konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

 

‘Haftalık Tematik Denetimler’ genelgesi kapsamında ‘Dinamik Denetim Modeli’ uygulaması adıyla hafta boyunca gerçekleştirilecek denetimlerin takvimi ise şöyle;

 

19 Mart Cuma

Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, düğün ve/veya nikah salonları, lunapark/tematik parklar.

20 Mart Cumartesi

Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, Cadde, sokak, meydan, sahil bandı gibi yerlerde mesafe ve maske denetimi, AVM'ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler.

21 Mart Pazar

Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, Otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri, Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları ile havalimanı/gar/otogar gibi yerler.

22 Mart Pazartesi

Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, Okullar(yemekhane ve kantinler dahil), okul servisleri araçları.

23 Mart Salı

Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, İnternet kafeler/salonları, ganyan, iddia ve milli piyango bayileri, Berberler/kuaförler/güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonları.

24 Mart Çarşamba

Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, Organize sanayi bölgeleri, fabrika ve üretim tesisleri, Hali sahalar/spor tesisleri ile cami ve mescitler.

25 Mart Perşembe

Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, Kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login