3 sene önce
3 sene önce

Hayat Bursalı gençlere daha güzel

Bursa Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik düzenlediği eğitim, spor, sosyal, kültürel ve sanatsal tüm faaliyetleri Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü çatısı altında topladı. Bursa’da ikamet edip, Büyükşehir Gençlik Kulübü’nde buluşan 15 – 29 yaş arası gençler, hediye 4 GB internet, birçok işyeri ve mağazadan indirimli alışveriş imkânının yanında, görüş ve önerileriyle de kent yönetiminde söz sahibi olacak.

 

Bursa’da lise ve üniversite hazıklık kursları, üniversite tercih danışmanlığı, kütüphaneler, millet kıraathaneleri ve kültür merkezleri ile gençlere yönelik hizmetlere büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü’nü kurdu. Gençlere yönelik etkinlik ve hizmetlerin tek çatı altında toplanacağı Gençlik Kulübü’nün tanıtım toplantısı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Sunuculuğunu Bursalı oyuncu Eser Yenenler’in yaptığı program toplantıdan ziyade sohbet havasında geçti. Eser Yenenler’in okul yıllarının video gösterisiyle başlayan etkinlikte ünlü oyuncu, Gençlik Kulübü’nün tanıtımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı sahneye davet etti.

İstanbul’da yaşamasına rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini takip ettiğini dile getiren ünlü oyuncu, özellikle üniversite kampüslerine yaptırılan çorba çeşmesini çok beğendiğini belirtip, Başkan Aktaş’tan kendisi için bir çorba çeşmesi istedi. Özellikle geceleri çok acıktığını belirten Yenenler, çorba çeşmesinin yatak odasına konulmasını talep etti. Karşılıklı esprilerle başlayan programda Eser Yenenler, gençliğe yönelik yapılan çalışmalar, Gençlik Kulübü’nün kuruluş amacı ve gençlere sağlayacağı avantajlarla ilgili sorular sordu, Başkan Aktaş da merak edilen soruları tek tek cevapladı.

En kıymetli hazine

Gençliğin insan hayatının en kıymetli hazinesi olduğunu belirten Başkan Aktaş, Bursa’nın 3.101.833 olan nüfusunun 2.070.000’inin 45 yaş altı olduğunu belirtip, genç bir nüfusa sahip olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlik modeli ve faaliyetleri hakkında önemli projeler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Aktaş, medeniyet, dil, tarih araştırma kulüpleri; kamplar, atölyeler, şenlik, festival, sportif uygulamalar, gençlik merkezlerimizde gençlerimize yönelik; yerel, ulusal ve uluslararası konuklarla buluşmalar, konferans, panel ve söyleşilerle desteklenen sinema sanat geceleri, üniversite gençlik toplulukları ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde çalıştaylar, paneller, seminerler, sempozyumlar yaptıklarını dile getirdi. Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere ücretsiz eğitimler, tercih danışmanlığı gibi eğitim destekleri ile gençlerin yanında olduklarını ifade eden Başkan Aktaş, dijital dünyaya ayak uydurmak hedefiyle e-spor turnuvası, vlogger akademi, youtube stüdyoları hazırlığı gibi faaliyetlerle her platformda gençlerin yanında olduklarını vurguladı.

Gençlik tek çatıda

Bugün de yerel yönetimlerde Türkiye’ye örnek olacak en kapsamlı ve ilk olma özelliği taşıyan Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü’nü hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Gençliğe yönelik tüm çalışmalarımızı bundan böyle Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü çatısı altında gerçekleştireceğiz. Tabi bu oluşumun gençlerimize sağlayacağı bir takım avantajlar da olacak. Mesela Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü mobil uygulamasını indiren genç kardeşlerimiz, 4 GB ücretsiz internet data paketine sahip olacaklar, hem de operatörleri hangisi olursa olsun. Bunun yanı sıra gençlerimiz onlarca işyeri ve mağazadan indirimli alışveriş yapma imkanına kavuşacak. Teleferikten 1 bilet alana 1 bilet gençlerimize bedava olacak. Yine BUDO’dan 3 bilet alınca 1 bileti ücretsiz elde edecekler. Gençlerimiz ayda bir kez ücretsiz otopark kullanım hakkına sahip olacak. BURFAŞ tesislerimizde de kasada yüzde 15 indirim kazanacaklar. Gençlerimize indirim sunun mağazalarıma her gün yenileri eklenecek. Bu avantajlardan Bursa’da ikamet eden 15-29 yaş arası gençlerimiz yararlanabilecek. Boşuna demiyoruz ‘Hayat Bursa’da yaşayan gençlere güzel’ diye” dedi.

Gençler yönetimde

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kulübü’nün gençlere sağladığı en önemli avantajın ise görüş ve önerileriyle yönetimde söz sahibi olmak olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “İşin en önemli kısımlarından biri de genç arkadaşlarımın şehirle ilgili, yapılacak çalışmalar noktasında ne düşündüğü. Neyi arzu ettiği ve bizden neler beklediği. An itibariyle proje ve hizmetlerimizi genç arkadaşlarıma bu uygulamadan soracağım. Sevgili gençlerimizin düşünceleri bizim için çok değerli ve önemli. Yani bu projeyle genç kardeşlerimizi yönetimin içine dahil etmiş oluyoruz. İşin bu kısmını çok önemsiyorum. Ayrıca bunların yanında bu platformdan, çalışma hayatı öncesindeki staj imkanlarından da haberdar olmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Toplantının sonunda mobil uygulamaya katılan gençlerin nasıl indirimli alışveriş yaptığı da uygulamalı olarak gösterildi. Market, ayakkabı mağazası ve kitap merkezinde alışveriş yapıp, indirimden yararlanan Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü’nün ilk üyeleri, bu uygulama nedeniyle canlı yayında Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

Bu arada Gençlik Kulübünün tanıtımı için düzenlenen toplantının hemen başında mobil uygulama büyük ilgi görürken, toplantı süresince binlerce genç uygulamayı indirdi.

Başkan Aktaş, sunumunun ardından Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü’ne sponsor olarak indirim kampanyaları ile gençlere destek sağlayan firma temsilcilerine de teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login