3 sene önce
3 sene önce

İBB Sarıyer Gençlik Ofisi yeniden hizmete başladı

İBB’nin çeşitli eğitim programlarıyla gençlerin kişisel gelişimlerine ve kariyerlerine katkı sağlamak için hayata geçirdiği Gençlik Ofisi, pandemi nedeniyle ara verdiği faaliyetlerine yeniden başlıyor. Kütüphanesi sesli ve sessiz çalışma bölümleri, eğitim odası ve dinlenme alanlarıyla her ay binlerce genci ağırlayan Sarıyer Gençlik Ofisi, salgın tedbirleriyle birlikte açılıyor. Büyük İstanbul Otogarı, Cağaloğlu ve Fatih Atikali’deki ofislerin açılış takvimi ise pandemini seyrine değerlendirilerek planlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) üniversiteye hazırlanan, devam eden ve iş hayatına atılma hazırlığında olanlara katkı sağlamak için kentin dört noktasında açtığı Gençlik Ofisi, Sarıyer Kireçburnu’nda bugün yeniden faaliyetlerine başladı. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı pazar günleri hariç, 10.00-20.00 saatleri arasında açık olan ofis, bin 740 metrekarelik alanda hizmet veriyor. 

Pandemi öncesinde her ay yaklaşık 4 bin gence ev sahipliği yapan İBB Sarıyer Gençlik Ofisi ve Kütüphane, bugüne kadar 38 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Virüs tedbirleri ile yeniden hizmet vermeye başlayan ofiste ziyaretçi kapasitesi yarı yarıya düşürüldü. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının uygulandığı ofiste masalardaki oturma düzeni de bu kurallar çerçevesinde belirlendi.

TAKIM ÇALIŞMASI İÇİN İDEAL

Gençlerin oluşturulan alanlarla sınavlara hazırlanabildiği, akademik araştırmalar yapabildiği ve dinlenebildiği ofiste ayrıca ekip çalışmasına için dizayn edilmiş odalar bulunuyor. Takım halinde hazırlık yapılabilmesi için 6’şar kişilik sesli çalışma odaları yer alırken, bireysel çalışmalar için 34 kişilik sessiz çalışma odası ve 16 kişilik eğitim odası ile12 kişilik bir serbest alan bulunuyor.

5 BİN 160 KİTAPTAN OLUŞAN KÜTÜPHANE

Boğaz manzarasına hakim, yeşillikler içindeki konumuyla gençlerin ilgi odağı olan ofiste, 5 bin 160 kitaplık bir de kütüphane yer alıyor. Kütüphaneye üye olan her genç istediği kitabı ödünç alabiliyor. Hikaye, roman ve deneme türü gibi eserlerin bulundu kütüphanede; felsefe, din, psikoloji, toplumbilimi, sanat, edebiyat, fen bilimleri, matematik, teknoloji gibi birçok farklı disiplinde kaynak yer alıyor.

SARIYER BİR YILIN ARDINDAN AÇILDI

15 yaş üstü tüm gençleri ağırlayan Gençlik Ofisleri, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde İstanbul’un dört farklı noktasında yer alıyor. Cağaloğlu, Büyük İstanbul Otogarı, Fatih Atikali ve Sarıyer Kireçburnu’nda hizmet noktalarında binlerce gence ev sahipliği yapan İBB Gençlik Ofisleri pandemi nedeniyle bir yıldır kapalı durumdaydı. Pandemi önlemleriyle yeniden açılan Sarıyer Kireçburnu Gençlik Ofisi’nde resim, grafik tasarım ve uygulamalı fotoğrafçılık eğitimlerinin de başlaması planlanıyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login