3 sene önce
3 sene önce

Gençlik boyun eğmeyecek!

Geçtiğimiz günlerde emniyet mensuplarınca Boğaziçi eylemlerine katılan öğrencilerin ailelerinin arandığına dair çıkan haberlerin ardından bu keyfi uygulamanın yalnızca Boğaziçi öğrencilerine değil gözaltına alınan tüm öğrencilere karşı gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Çocukları gözaltına alınan aileler, birer birer emniyet mensubu olduğunu belirten kişilerce aranarak taciz ediliyor.  

Kişisel verileri koruma kanununu hiçe sayan ve yalnızca öğrencilerin üzerinde bir baskı oluşturmak için yapıldığı belli olan bu tacizle ilgili Türkiye Komünist Gençliği bir açıklama yaptı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Gençlik Zorbalık ve Hukuksuzluk Karşısında Boyun Eğmeyecek

Son günlerde Boğaziçi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle birçok arkadaşımızın aileleri aranmış, bazı arkadaşlarımıza da okullarında soruşturmalar başlatılmıştır. 

Türkiye Komünist Gençliği üyelerinin de karşı karşıya bırakıldığı bu uygulamalar, AKP'nin hukuk tanımazlığını tekrar ortaya koyuyor. Son iki aydır devlet kurumları, kolluk ve üniversiteler aldıkları kararlarda hiçbir hukuki dayanak aramadı. Kadın katillerine uygulanmayan tutuklu yargılama ile öğrenciler hapsedildi, arkadaşlarımız tecritte tutuldu, ev baskınları gerçekleştirildi. Sermaye diktatörlüğünde şaşırtıcı olmayan ve artık gizlemeye dahi ihtiyaç duymadıkları bu tutumu tanımadığımızı ilan ediyoruz.

Hatırlatıyoruz:

On sekiz yaşın üstündeki vatandaşların ailelerini aramak hiçbir hukuk normuna dayanmamaktadır.

Haklarında henüz bir suç isnadı olmayan öğrencilerin aileleri hakkında emniyet araştırma yapamaz.

Eylemlere katılan öğrenciler emniyet tarafından fişlenemez.

Devlet kurumları aileleri aramak ve taciz etmek için siyasilerden emir alamaz.

Bu kirli ve ucuz yıldırma taktikleri yalnızca acziyet göstergesidir. Düşüncelerini ifade eden, atama usulüyle okullara gönderilmiş rektörlere karşı çıkan öğrenciler, açılan soruşturmalarla ve aranan yakınları üzerinden sindirilmeye çalışılmaktadır.

Ve bu hukuksuzluğun kendisi, öğrencilerin AKP'ye boyun eğmemekte ne denli haklı olduğunu tekrar göstermektedir.

Türkiye Komünist Gençliği kendi koyduğu kurallara dahi uymaktan aciz bir düzene, o düzenin borazanlarına, memleketimizi sopa göstererek susturmaya çalışanlara hak ettikleri cevabı vermekte kararlıdır.

Yıkılmaya mahkûm bu düzen, yarattığı zorbalarla birlikte tarihin çöplüğüne gömülecektir."

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login