3 sene önce
3 sene önce

İYİ Partili Başkan Demir, “Andımız, yeni kuşakların Türklük bilinciyle yetişmesi için önemlidir.”

 Andımız’ın okullardan tamamen kaldırılmasıyla ilgili İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, “Andımız, yeni kuşakların Türklük bilinciyle yetişmesi, Türkiye’nin sonsuza dek yaşaması için önemlidir” dedi.

 Tüm okullarda sabah ders başlamadan önce okunan “Öğrenci Andı” artık hiçbir okulda okutulmayacak. 2013 yılında, “faşist bir uygulama” tarzında söylemlerle başlayan süreçte ilk olarak okullarda okutulması engellenen “Andımız” Danıştay’ın verdiği son kararla, gerçek anlamda, tamamen kaldırıldı. Konuyla ilgili İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, STK’lar başta olmak üzere konuya tepki gösterilmesini istedi.

“TEPKİLERİN ARTMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

Kararla ilgili tepkilerin artması gerektiğini ifade eden Başkan Demir, “Danıştay’ın “Andımız”ın okullarda okunmasının kaldırılması ile ilgili, her Türk milliyetçisi gibi bende tepkiliyim.! Açıklamalarını öteleyerek gerekçeli kararı beklemek isteyen beklesin. Şahsi düşüncem o ki adının başında Türk kelime olan her STK, kurum ve kuruluş tepkisini çok net bir şekilde ortaya koyarak duruşunu şimdiden göstermeli bu vesileyle ismine ve onuruna yakışır davranış sergilemiş olurlar. Aksı halde STK olmaktan çıkar birilerinin emrine girmiş biat eden topluluklar haline gelirsiniz. Danıştay’ın bu kararın ardından artık okullarda “Öğrenci Andı” okunmayacak. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda 11’e karşı 4 oyla alınan kararın gerekçesinin önümüzdeki günlerde yazılacağı kaydedildi. Dosya, yeniden Danıştay 8. Dairesine gönderilecek. Tam da bu aşamada tepkilerin artması gerektiğine inanıyorum” dedi.

“TÜRKLÜK YOK OLURSA BUNDAN TÜRK DÜNYASI, İSLAM DÜNYASI VE BÜTÜN MAZLUM MİLLETLER ZARAR GÖRÜR”

Türklüğün genç nesillere öğretilmesi için “Andımız”ın önemli olduğunu ifade eden Demir, “Türklüğün bir etnik grup değil, tarih içinde yoğrulmuş büyük bir millet olduğunu anlamak istemeyenlere bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu topraklar Türkiye’dir, Türklerin vatanıdır. Burada yaşayan milletin adı Türk’tür. Öğrencilere millî şuur ve özgüven kazandırmak için eğitim ve öğretimde yapılan öğrenci andı uygulamasının ırkçılık veya faşizmle hiçbir ilgisi yoktur. İYİ Parti İl Başkanlığı olarak belirtmek isteriz ki; Andımız, yeni kuşakların Türklük bilinciyle yetişmesi, Türkiye’nin sonsuza dek yaşaması için önemlidir. Türklük yok olursa bundan Türk dünyası, İslam dünyası ve bütün mazlum milletler zarar görür; onların umut ışığı söner. Olumsuz sonuçları, gelecek kuşaklarda açıkça görülecek olan bu kararın gözden geçirilip düzeltilmesini milletçe umuyoruz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login