3 sene önce
3 sene önce

Borsa İstanbul’un yeni yıldızı Yükselen Çelik

Yükselen Çelik piyasa değerini yükselterek, 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlıyor. Kasım 2019’da Yükselen Çelik’in hisselerinin yaklaşık yüzde 30’unu Borsa İstanbul’da halka açtıklarını belirten Yükselen Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Barış Göktürk, “Yükselen Çelik 1 Nisan itibariyle Yıldız Pazar’da, bu güzel haberi paylaşmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Borsa İstanbul, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin yer aldığı Yıldız Pazar kotasyonuna Yükselen Çelik'i de geçirme kararı aldı. Yükselen Çelik, piyasa değerini artırarak ve güçlü pazar kriterlerini sağlayarak 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlıyor.

 

Piyasa değeri 500 milyon TL’nin ve fiili dolaşımdaki paylarının piyasa değeri 100 milyon TL’nin üzerinde olan ayrıca likidite kriterini sağlayan, yerli bireysel yatırımcı ve yerli fon sayısı güçlü şirketlerin paylarının işlem gördüğü ‘Yıldız Pazar’da olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Yükselen Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Barış Göktürk, “Yükselen Çelik artık Yıldız Pazar’da, bu güzel haberi paylaşmaktan dolayı mutluyuz” dedi. 

 

“Halka açık şirket her kesime güven veriyor”

 

Kasım 2019’da Yükselen Çelik’in hisselerinin yaklaşık yüzde 30’unu Borsa İstanbul’da halka açtıklarını belirten Göktürk, “Ödenmiş sermayesini 125 milyon TL’ye yükselten Yükselen Çelik, son 16 yılda dolar bazında 19 kat büyüme gösterdi. Halka açılma da büyümemizi tetikleyen adımlardan biri oldu. Bu durum Borsa İstanbul’da hisselerimizin değerine de yansıdı” dedi. Halka açık şirketin, tedarikçiden müşteriye, her kesime güven verdiğini ifade eden Göktürk, sözlerine şöyle devam etti: “Uzun vadeli yatırımcılar için her zaman kazançlıyız. 2017’de 250 müşterimiz vardı. 2019’da müşteri sayımız 750’yi buldu. Bu yıl 1000’e çıkmayı öngörüyoruz. 90’lı yıllardan bu yana ülkemizin dövme çelik alanında lider şirketiyiz. Bu büyümeyi sürdürmek ve bu güveni devam ettirmek öncelikli hedefimiz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login