3 sene önce
3 sene önce

Kahire’de Kadınlar Günü Etkinliği

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ithafen etkinlik düzenledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Mısırlı ve Türk kadınların davet edildiği etkinlikte, birçok el işi atölyesi ve kadınlara özel olarak Unutursam Fısılda adlı filmin gösterimi yapıldı.

Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur ve eşi Özlem Eruygur’un da katıldığı etkinlikte ayrıca Türkçe kurslarında kurlarını tamamlayan kadın öğrencilere sertifikaları da verildi.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerinin yapmış olduğu el ürünü tasarımlardan oluşan standı gezdikten sonra Özlem Eruygur yaptığı açıklamada, “Omuzlarımıza yüklenmiş ağır sorumluluklarımızın, aşılması zorlu engellerimizin farkındayız;  aynı zamanda yuvaları yuva yapan, medeniyetleri ileriye taşıyacak yeni nesillerin ilk öğretmeni, onlara doğru yolu gösteren olmanın en kutsal görevlerimizin başında geldiğinin de fazlasıyla bilincindeyiz. Anne, eş, çalışan kadın gibi aynı anda birçok rolü de gönüllü kabullenmişiz. Biz hayatın vazgeçilmezleri, biz doğuran, biz eğiten, biz üreten, biz emek veren, biz düştüğünde kalkmayı bilen, yaşamın zorluklarını pay etmeye gönüllü neferleriz. Sevmeyi, sevilmeyi, saygı duymayı, duyulmayı, değer vermeyi ve değer görmeyi hak edenleriz. Biz, kadınlarız ama unutulmamalı ki önce insanız ve iyi ki varız.” Sözleriyle kadının sosyal hayattaki önemli ve vazgeçilmez rolünü hatırlattı.

Tören,  mezun olan kadın öğrencilere verilen sertifikaların ardından açık hava sinema gösterimiyle son buldu. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login