3 sene önce
3 sene önce

SULTANBEYLİ ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI” BAŞVURULARI BAŞLADI

İnsan ve hizmet odaklı bir misyonla kültürel bilincin gelişmesine katkı sağlayabilecek her projeyle kültür ve sanatın gelişmesine yönelik çalışmaları destekleyen Sultanbeyli Belediyesi, yeni ve fark yaratacak bir kısa film yarışmasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Sinemanın birleştirici gücünden ilham alan bir yaklaşımla 4-5 Haziran tarihlerinde ilki gerçekleştirilecekSultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın başvuruları 30 Nisan tarihine dek devam edecek. 

 

Yarışmada İlk Yılın Özel Ödülü “Yunus Emre”Anısına Verilecek

 

Sultanbeyli Belediyesi ev sahipliğinde,Suat Köçer’in danışmanlığında veRabia Bulut’un koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, her yılbelirlenen değerli bir ismin anısına Özel Ödülverecek.Yarışmanın ilk yılında verilecek özel ödül ise vefatının 700. yıldönümü sebebiyleUNESCO tarafından kabul edilen Yunus Emre ve Türkçe Yılı kapsamında, Anadolu'da Türkçe şiirin öncülüğünü yapan, tasavvuf ve halk şairiYunus Emreanısına verilecek. 

 

Kısa Filmlere İlk Yıldan İtibaren Dev Destek

 

Kurmaca, animasyon ve deneysel türündeki kısa filmlerin yer alacağıyarışmada en iyi film 15.000 TL’lik ödüle uzanırken, ikinci olan film 10.000 TL, üçüncü olan film ise 7.000 TL’lik para ödülünün sahibi olacak.Yarışmada yer alan tüm kısa filmler aynı zamanda bu yıl Yunus Emre anısına verilecek olan10.000 TL’likÖzel Ödül için de aday olacak. On filmin yarışacağı uluslararası kategoride ise birinci olan film 1.000 Euro’luk para ödülünün sahibi olacak. 

 

Yarışmada yer alan Özel Ödül, her yıl bir ismin anısına verilecek.

 

Altı Finalist Filme Gösterim Telifi

 

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, kısa film yönetmenlerinin maddi ve manevi emeklerinin karşılığını da karşılıksız bırakmayacak.Bu kapsamda ödül kazanacak dört film dışındaki altı filme de yarışma tarafından2.000 TL’lik telif verilecek. Kısa film yönetmenlerinin emeğine saygı anlamındafilmler için harcanan emek, yapılan masraf vegösterimlerin bir karşılığı olarak verilecek telif ücreti,diğer festival ve yarışmalar için de farkındalık yaratacak.

 

 

Kısa Filme Katkı Ödülleri

 

Benzer kısa film yarışma ve festivallerinden farklı olarak bir yenilik daha sunacak Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda, uzun yıllardır kısa film sektörüne olan yaptıklarıyla tanınmış isimlere Kısa Filme Katkı Ödülleri takdim edilecek. Festivalin 5 Haziran’da gerçekleştirilecek kapanış töreninde sahibini bulacak ödülü kazanan isim ilerleyen günlerde açıklanacak.

 

Başkan Hüseyin Keskin: “Yarışmamız Önemli Bir Misyon Üstlenecek”

 

Sultanbeyli’de kültür sanat alanında çok sayıda proje ve etkinliği hayata geçirdiklerini ifade eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, bu alanda önemli bir organizasyonudaha gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Hedeflerinin kısa film alanında nitelikli yapımların artması ve yeni yeteneklerin cesaretlendirilmesi olduğunu belirten Başkan Hüseyin Kesin, şunları ifade etti: “Türk sineması özellikle son yıllarda uluslararası alanda çok önemli başarılara imza atıyor. Yönetmenlerimiz saygın festivallerde ödüller alırken filmlerimiz dünyanın dört bir yanında beğeniyle karşılanıyor, takdir topluyor. Bu başarılar bizleri de mutlu ediyor, gururlandırıyor. Arzumuz sinemamızın gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında bu başarıları sürdürmesi ve hak ettiği noktalara gelebilmesi. Bu bağlamda gerek sinemacılarımızın desteklenmesi ve gerekse bu alana yeni yeteneklerin kazandırılması noktasında bizler de üzerimize deşeni yapmaya, imkanlarımız ölçüsünde sinemamıza katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz yarışmamızın bu anlamda önemli bir misyon üstleneceğine inanıyor, zamanla büyüyerek sinema sektöründe önemli bir yer bulacağını ümit ediyorum. Sultanbeyliolmak üzere sesimizin ulaştığı her bölge ve coğrafyadan sinemacı dostlarımızı bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum.” 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login