3 sene önce
3 sene önce

Little Caesars Oyunu Değiştirmeye Kararlı

Türkiye’de espor alanındaki en önemli spor kulüplerinden biri olan Wildcats’in ve ülkemizdeki iki resmi ligden biri olan Zula Süper Lig’in resmi yiyecek sponsoru olarak espora yaptığı yatırımlarına devam eden Little Caesars, espordaki toplumsal cinsiyet kalıplarını kırmaya yönelik çalışmaların da içinde yer alıyor. Kurumsal iletişim kanallarında gösterime giren Oyunu Değiştir! filmi, esporda kadın varlığına dikkat çekerek, kadınlara yönelik önyargılar üzerinden toplumsal cinsiyet eşitliği vurgusu yapıyor.

 

Espora lezzetli bir destek

 

Yeni neslin dijital yaşamla olan bağı espor faaliyetlerinin de geliştirilmesi ve desteklenmesi gereğini doğuruyor. Little Caesars 2019 yılından beri espor alanındaki çalışmalarını hızlandırdı. Zula Oyun iş birliği ile yapılan ‘Little Caesars Cup’ turnuvası, Türkiye’deki iki resmi ligden biri olan ve her yıl iki sezon olarak düzenlenen Zula Süper Lig’in geçen yıl ve bu yıl resmi yiyecek sponsorluğunun ardından 2021’de espor ekosisteminin en renkli ve en başarılı kulüplerinden Wildcats’in resmi yiyecek sponsorluğu anlaşması yapıldı. Little Caesars espora yatırımları sayesinde 2020 yılında; İstanbul Marketing Awards 2020’de Gold Ödül, Felis Ödülleri 2020’de 4 Ödül, Social Media Awards 2020’de 2 Ödül (Gümüş ve Bronz), Kristal Elma 2020 Ödülleri’nde ise Kristal Ödül’üne layık görüldü.

 

Her 5 espor oyuncusundan sadece biri kadın

 

Little Caesars, desteğini toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak çalışmalarla güçlendiriyor. Sanal ortamdaki cinsiyetçi dilin ve önyargıların ortadan yok olmasını projenin başarı kriterlerinden biri olarak tanımlayan Little Caesars, reklam filmiyle etkili bir farkındalık çalışmasına imza atmış oluyor. Little Caesars Pazarlama Direktörü Pelin Çiftçioğlu, 8 Mart Kadınlar Günü kapsamında gösterilmeye başlanan reklam filmiyle ilgili olarak “Esporda sadece sponsorluk değil sorumluluk da alıyoruz” dedi.   Çiftçioğlu, “Genç bir tüketici kitlesine hitap eden bir ‘lovemark’ olarak desteklediğimiz tüm alanlarda yaratacağımız sosyal katma değeri artırma çabasındayız. Esporda her beş oyuncudan sadece biri kadın. Sanal ortamdaki dil bu sonuca bağlı olarak son derece cinsiyetçi ve bunun hızla değişmesi gerekiyor.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login