3 sene önce
3 sene önce

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli:”Ak Parti iktidarında kadının önemi artmıştır”

Karşıyaka'nın seçilmiş ilk kadın AK Parti İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.
 
 
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, Kadınlar Günü'nü kutlarken, AK Parti iktidarı ile iş hayatında kadın ağırlığına ve kadın haklarına yönelik yapılan kanun düzenlemelerine dikkat çekti.
 
AK Partili Keseli, "AK Parti olarak kadına şiddete, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze ve tüm olumsuz davranışlara karşı iktidara geldiğimizden beri, Anayasa düzeyinden tutun da sokak çalışmalarına kadar mücadele etmekteyiz. Örneğin 2004 yılında Anayasa'nın ‘Kanun önünde eşitlik‘ başlıklı 10. maddesinin 2ç fıkrasında, "Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür." ifadesi eklendi. Aile mahkemeleri, kanunlar, eşitlikçi çalışmalar noktasında yaptığımız çok sayıda çalışma var. Örneğin 4857 sayılı İş Kanunu'na bir bakın. Kadın işçilerin mazeret izinlerinden, tacize karşı önlemlere kadar birçok içeriğe sahip. Örneğin, doğum izni AK Parti öncesi 12 haftayken, AK Parti ile birlikte bu süre 16 haftaya çıktı. Gece çalışma süresi kısaltıldı. Bunun gibi daha birçok madde var. Türk Ceza Kanunu'nda AK Parti iktidarında yapılan düzenlemelerde, evlilik içi zor kullanma da cinsel saldırı kapsamına alınmıştır. İktidarımız öncesinde ne yazık ki TCK'da kadın-kız ve söylemekten hicap duyuyorum ki bakir-bakire olmayan ayrımı yer alıyordu. Bu da yine tarafımızca kaldırıldı. İşyerinde cinsel taciz suç olarak tanımlanmış ve aile içi şiddet de eziyet başlığı altında düzenlenmiştir. Namus cinayetlerinde haksız tahrik indiriminden yararlanılmasının önüne geçilmiştir. AK Parti öncesi olmayan süt izni yine partimiz tarafından getirilmiş, doğum yapan memura 24 aya varan ücretsiz izin hakkı tanınmış ve yarım gün çalışmaya karşılık tam maaş gibi uygulamalar hayata geçirilmiştir. Esasen baktığınızda bu saydıklarım, yapılanların çok küçük bir kısmının ifade ediyor’’ dedi.
 
 
‘’Hayatı her alanında kadın ağırlığı artmıştır’’
 

Temel haklar dışında siyaset ve nitelikli istihdamda da çok büyük gelişmeler yaşandığını söyleyen Keseli, "Kadınlarımızın siyasette en yoğun temsil edildiği döneme bakın, karşınızda AK Parti'yi görürsünüz. Bugün gururla söylüyorum ki devlet üniversitelerimizde 2016 istatistik verilerine göre kadın profesör ve doçent sayımız 10 bini aşmıştır. Toplam kadın öğretim üyesi sayısı ise 55 bin kadardır. Bir milyonun üstünde kadın memurumuz, 4 bine yakın hakim ve savcımız bulunmaktadır. Bakın belki kulağa çok basit gelen ama önemli bir şey söyleyeyim. Temizlik yaparak evinin geçimini sağlayan ya da katkıda bulunan kadınlarımız, çocuk bakan hanımlarımız var değil mi? Geçmişte sigortaları yoktu. Bugün ise bu kadınlarımız da sigortalı çalışma kapsamına alınmıştır. Dolayısıyla denebilir ki AK Parti kadın hakları konusunda birçok devrim yapmıştır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login