3 sene önce
3 sene önce

Jumbo İstihdamda Eşitliğe Dikkat Çekmek İçin #TersiMümkün Diyor

Kurulduğu günden bu yana istihdamdan ürün çizgisine ve pazarlama mesajlarına kadar her alanda cinsiyet eşitliğine öncelik veren Jumbo, Dünya Emekçi Kadınlar Gününde iş dünyasına “Tersi Mümkün” projesi ile sesleniyor ve çalışma hayatında kadınların daha fazla rol almasını destekliyor.

 

Türkiye’de istihdam rakamlarına bakıldığında erkeklerin ağırlıkta olduğu bir iş dünyasının var olduğu görülüyor. Araştırma şirketlerinin açıkladığı son rakamlara göre; yüzde 69.4 erkek, yüzde 30.6 kadının görev aldığı çalışma hayatında, cinsiyet ayırımının ortadan kalkması ve kadınların da eşit koşullarda istihdam edilmesi hem dünyada hem de Türkiye’de önem kazanırken, bu konuda yapılan çalışmalar ve destekler de gün geçtikçe artıyor. Bu farkındalıkla, 74 yıldır sofra ve mutfaktaki zamansız tasarımları ile tüketicilerini buluşturan  Jumbo, kadınların içlerindeki gücü fark etmelerini destekleyecek bir proje ile sesleniyor. 2021 rakamlarına göre çalışanlarının yüzde 63.7’ünü kadınların oluşturduğu Jumbo, sosyal medyada #TersiMümkün hareketini başlattı.

 

Çalışanlarının kadın ağırlıklı olmasının, markaya daha da değer kattığını belirten Jumbo Genel Müdürü Sami Hotak, şirketlerin yönetim kademesinde cinsiyet eşitliğinin korunmasının, kadın görüşlerinin organizasyonun her aşamasında değerlendirilmesinin ülke ekonomisi için de itici bir güç olacağının altını çiziyor. Hotak başlattıkları #TersiMümkün projesi için “Türkiye’de çalışan rakamlarının cinsiyet dağılımının tam tersi bir insan kaynağı oluşturmak bizim için mutluluk verici. Bizim başarabildiğimiz bu sistemi, isteyen herkesin başarabileceğini tüm sektörlere ve tüm markalara göstermek istedik. Diğer yandan, bu proje ile kendileri için kısıtlı işler olduğunu düşünen kadınlarımıza da rahatlıkla farklı görevlerde bunulabileceklerini göstermeye çalıştık. Ne kadar çok yere dokunursak bizim için o kadar güzel. Dilerim tersinin mümkün olduğunu gösterebiliriz” dedi.

 

Pazarlama Çalışmalarında da Odak Yine Kadınlar

 

1965 yılında yapılan reklam çalışmasındaki noksanlığı konu alan "55 Yıllık Tashih" reklam filmi ile geçen sene dikkat çeken Jumbo, bu sene de Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel reklam filmi tüketicileri ile buluştu. Sami Hotak yeni reklam filmi ile ilgili olarak “Türkiye’de iş hayatında yüzde 69.4 erkek, yüzde 30.6 kadının görev aldığını, Jumbo’da ise bu durumun tam tersi olduğunu olduğunu göstermek; diğer markalara örnek, kadınlara ilham vermek istedik. Şimdi de #TersiMümkün diyoruz. Reklam filmlerimiz ve projelerimizle cinsiyet eşitliği ile farkındalık yaratarak kadınlara minnetimizi sunmak bizi mutlu ediyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login