3 sene önce
3 sene önce

CHP’li Köze: “Üretenin Yönettiği Bir Türkiye İstiyoruz.

Çanakkale’de gerçekleştirdiği çalışmaların ardından Türkiye’nin diğer ucuna, Kars’a giderek, burada yürütülen kadın kooperatifi çalışmalarını takip eden CHP Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, “Üretenin yönettiği bir Türkiye istiyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yoğun bir programla çalışmalarını sürdürüyor. Köse, son olarak Çanakkale’de gerçekleştirdiği ziyaretlerde şehirde hizmet veren kadın kooperatiflerini ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile de bir araya gelen Genel Başkan Danışmanı Köse, daha sonra Türkiye’nin diğer bir ucuna, Kars’a giderek, zorlu hava koşullarında kadınların şehirde yürüttüğü kooperatif çalışmalarına inceledi.

 

“ÇANAKKALE ÜRETİMDE YENİ BİR MARKA”

 

Programlarıyla ilgili bir değerlendirme de yapan Köse, “Türkiye’de üretimi yeniden canlandırmak istiyoruz. Bunu yaparken de Türk kadınının payını arttırmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla en büyük iş kadın kooperatiflerine düşüyor. Türkiye’nin her şehrinde çalışmaları takip ediyoruz. Çanakkale’den Kars’a devam eden bir serüvende yine kadın kooperatiflerimizle bir araya geldik. Çanakkale’de, Troida Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin, ‘Farm17s’ markasını tanıttığı törene katıldık. I. Dünya Savaşı’nda, Anadolu’nun son kalesi olan, şehitler şehrimiz Çanakkale, bugün de Türkiye’de kadınların üretimine katkı sağlayan bir kale konumunda.  Çanakkale üretimde yeni bir marka” dedi.

 

“SİYASİ GÖRÜŞ AYRIMI YAPMAKSIZIN KADINLARIMIZIN ÜRETİMİNE DESTEK OLACAĞIZ”

 Kadın kooperatiflerine ayrım yapmadan destek olacaklarını ifade eden Köse, “Bununla beraber Türkiye’nin diğer ucunda da aynı özverili çalışmalara tanık olduk. Özellikle Köy Enstitülerinin ilk kurulduğu ilçelerden olan Kars’sın Susuz İlçesinde kadınlarımız çok güzel adımlar atmış. Cilavuz Kalkınma Kooperatifi’ni hayata geçirmişler. Yine köylerde çok önemli çalışmalar var. Hepsi kendi küçük çevresinde büyük işler başarmaya çalışıyor. Ancak biz biliyoruz ki en küçük üretimlerinde ülkemize kattıkları değer üst üste birikiyor ve inanılmaz bir üretim zinciri ortaya çıkıyor. Üretenin yönettiği bir Türkiye istiyoruz. Çalışmanın başarı getirdiği, üreticinin hakkını tam olarak aldığı bir Türkiye. Bunu kadınlarımız da çok istiyor. Bu nedenle siyasi görüş ayrımı yapmaksızın, her şehirde kadınlarımızın üretimine destek olmak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login