3 sene önce
3 sene önce

Karamürsel’in köylerinde “melisa” bitkisi yetiştirilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği (TABİP) projesi kapsamında, Karamürselli çiftçilere oğul otu (melisa) hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. TABİP projesinin tüm kente yayılması için çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, bilgilendirme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

 

BAŞKAN YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Başkan Tahir Büyükakın’ın yakından da takip ettiği Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ni kente yaymak için harekete geçen Büyükşehir, Karamürsel’in İnebeyli Mahallesi’nde oğul otu (melisa) sunumu gerçekleştirdi. Karamürsel Köy Konağı’ndaki sunuma Akçat, İnebeyli, İhsaniye ve Çamdibi muhtarları ile çiftçiler katıldı.

 

12 İLÇEDE YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ni (TABİP) Kocaeli’nin tüm ilçelerine yaymak için, faaliyetlerini yoğunlaştıran Büyükşehir, biberiye, oğul otu ve tıbbi nane yetiştiriciliğinin genişletilmesini hedefliyor.

 

ALIM GARANTİLİ SÖZLEŞME

Büyükşehir’in projesi ile köylerde ekonomik girdisi yüksek ürünlerin yetiştirilerek kırsal alanların tekrar cazibe merkezi haline gelmesi ve ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor. Alım garantili sözleşmeli üretim yapılacak olan proje kapsamında Karamürsel köylerinde oğul otu yetiştiriciliği teşvik edilecek.

 

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

Üretimine başlanan tıbbi aromatik bitkilerin fide dikiminden hasat ve pazarlamaya kadar tüm aşamaları yerinde incelenerek, Büyükşehir personeli tarafından danışmanlık hizmeti verilecek.

 

HER UYGULAMA SONRASI HAKEDİŞ DÜZENLENECEK

Çiftçi ile ziraat mühendislerinin işbirliği ile doğal çapalama, gübreleme ve ilaçlama ile oğul otu tarlaları hasada hazır hale getirilecek ve yapılan her uygulanma sonrası çiftçiye hak ediş düzenlenecek.

 

BAŞVURU İÇİN İSTENECEK BELGELER

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı veya çiftçi belgesi ile tapu fotokopisi

En az tek parça 10 dekar arazide üretim yapılması gerekiyor.

En fazla 15 dekar alan gerekmektedir.

Yetiştiricilik yapılacak ilçede ikamet ediyor olması

Arazi kiralık ise kiralık sözleşmesi

Kamu arazisi ise (hazine, orman) kullanım izni şartları gerekmektedir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login