3 sene önce
3 sene önce

HUAWEI Mate 40 Pro’nun ikonik Uzay Halkası Tasarımını Anlamak

HUAWEI Mate 40 Pro, Ekim 2020'de piyasaya sürüldüğünde, yalnızca medya ve teknoloji topluluğu arasında değil, Huawei'nin tasarımlarına hem aşina hem de yeni olan tüketiciler arasında da büyük ilgi gördü.

 

"İkonik" terimi, tasarım dünyasında aşırı derecede kullanılıyor. Akıllı telefon sektörü yenilikçi teknolojik gelişmelerle ilerlemeye ve gelişmeye devam ederken, belirli bir markaya özgü ve onları gördüğünüz anda anında tanınabilir temalarda gerçekten ikonik tasarımlar bulmak hala çok nadir. Her hafta haberler, her zamankinden daha tuhaf ve karmaşık tasarımlara sahip, tüketicilerin dikkatini çekmek ve en azından orijinallik yaratmak için hayal edilen cihazların söylentileriyle doluyor.

 

Mate Serisi’nin DNA'sı

İyi tasarım hiçbir yerden görünmez. Huawei Tüketici İş Grubu Baş Tasarımcısı Quentin, geçtiğimiz günlerde bir akıllı telefon tasarlamayı bir karakter tasarlamaya benzetti. Kişiliği ve geçmişi olmalı. HUAWEI Mate 40 Pro söz konusu olduğunda, Uzay Halkası tasarımını kesinlikle orijinal olarak tanımlayabilsek de, mirasının çoğunu Mate Serisi’ndeki öncüllerine borçlu.

 

Her model, Mate Serisi DNA'sının bir parçası olarak birbiri ardına mükemmel denge, simetri ve fütürizm peşinde koştu. 2017 yılında HUAWEI Mate 10 Serisi, telefonun ortasına yerleştirilen kamera modülü ile piyasaya sürüldü. Bu basit karar, o zamanki yaygın endüstri uygulamasından koptu, ancak Huawei asla sınırları zorlamayı bırakmadı. HUAWEI Mate 20 Serisi kısa süre sonra, benzersiz dört noktalı far tasarımına sahip yepyeni bir Matrix Kamera ile takip etti. HUAWEI Mate 30 Serisi, kamera modülünü çevreleyen yuvarlak cam Halo Halka tasarımını benimseyerek daha da gelişti ve kare şeklinde akıllı telefon kamera tasarımının ana akımını tamamen geride bıraktı.

 

Keşif ve yeniliğin görsel bir temsili

Huawei, her zaman yüksek teknoloji estetiğinin sınırlarını zorlamak için bir dürtüye sahip oldu. Ama neden Uzay Halkası? Çarpıcı daire neyi ifade ediyor?

 

Dünyanın dört bir yanına yerleştirilmiş sekiz Event Horizon Teleskopu'nun koordineli bir çabasıyla dünyanın ilk kara delik görüntüsünü Nisan 2019'da yakaladığında güçlü bir ilham kaynağı oldu. Huawei'deki tasarım ekibi, farklı kameraların ve en son teknolojilerin, parçalarının toplamından daha büyük, kayda değer yeni bir sonuç elde etmek için tek bir dizide birleştirilebileceği konseptiyle çalıştı. Bu nedenle, tasarım ilhamına saygı gösterirken, HUAWEI Mate 40 Pro, dikkat çekici görünme tuzağından kaçındı çünkü Uzay Halkası tasarımı, göz alıcı sıfatını hak eden aynı derecede etkileyici bir kamera kurulumuyla donatılmıştır.

 

Hem güzel hem de işlevsel

Ürün tasarımı söz konusu olduğunda Huawei'nin başka bir felsefesi daha var: "Form işlevi gösterir". Bu fikir, işlevselliğin stil pahasına gelmesi gerektiği değil, daha ziyade ikisi arasında mükemmel bir denge sağlanabileceği anlamına geliyor. Bu, Uzay Halka tasarımının hem HUAWEI Mate Serisi’nin çarpıcı bir sembolü hem de HUAWEI Mate 40 Pro'da üç ultra güçlü kamerayı barındıran tam işlevli bir rol olarak kullanıcısına hizmet etmesini sağlıyor.

 

Yeni Ultra Geniş Cine Kamera, şaşırtıcı derecede geniş bir görüş alanı sunarak kullanıcıların tüm bina ve manzaraları kolaylıkla kadrajına almasına yardımcı oluyor. Huawei tarafından geliştirilen bozulma düzeltme algoritması, diğer ultra geniş kameralarda görülen garip "balık gözü" efektini önlemeye hizmet ediyor. Büyük bir grup selfie fotoğrafı çektiğinizde, çerçevenin kenarlarına sıkışanların diğer ultra geniş lenslerde olduğu gibi bozulmayacağı anlamına geliyor.

 

Huawei Mate 40 Pro’nun kamera modülünde, büyülü vahşi yaşam çekimleri yapmak, kalabalık içinde bir yüze odaklanmak veya uzaktaki ufuk çizgisini yakalamak için biçilmiş kaftan olan yakınlaştırma özelliklerine sahip bir telefoto lens de var. Nihayet grenli ve kırpılmış görüntüleri unutabileceğiniz, akıllı telefonunuzdan daha profesyonel kamera sonuçlarının keyfini çıkarabileceğiniz anlamına geliyor.

 

Işık alımını en üst düzeye çıkarmak ve her ortamda güzel renkler üretmek için tasarlanmış sektörün en büyük kamera sensörlerinden biri ile donatılmış 50 MP Süper Algılama Geniş Kamera, Huawei Mate 40 Pro’nun kurulumunu tamamlıyor. Bu, aynı zamanda gece fotoğrafçılığı için daha donanımlı olduğu anlamına geliyor ve mükemmel düşük ışık sonuçları elde etmek için gece moduna geçilmesine veya pozlama ile uğraşılmasına bile gerek kalmıyor.

 

Hem içinde hem dışınde öncü teknoloji

HUAWEI Mate 40 Pro’nun EMUI 11 üzerindeki çığır açan cihazlar arası etkileşim özellikleri, dünya çapındaki kullanıcılara tüm cihazların daha geniş ve daha güçlü bir ekosistemin parçası olarak yeniden tanımlandığı çok da uzak olmayan geleceğe bir bakış sunuyor.

 

Huawei’nin yeni resmi arama motoru Petal Search, kullanıcılara Instagram, Facebook ve WhatsApp dahil tüm favori uygulamalarının yanı sıra haberler, videolar, resimler, alışveriş, uçuşlar ve yerel işletmeler için tek noktadan arama aracı sunuyor.

 

Halihazırda en popüler binlerce küresel ve yerel uygulamaya ev sahipliği yapan Huawei’nin açık ve güvenli uygulama platformu AppGallery her geçen gün büyüdükçe HUAWEI Mate 40 Serisi’nin fütüristik potansiyelini deneyimlemek için daha da fazla neden var gibi görünüyor.

 

Mistik Gümüş ve Siyah renk seçenekleri olan HUAWEI Mate 40 Pro, 13.999 TL tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatı ile tüketicilere sunuluyor. Teslimattan sonra siparişlerim sekmesinden "İnceleme Yaz" seçeneğine tıklayarak yorum bırakan tüketiciler, HUAWEI Band 4 Pro’yu 1 TL karşılığı alabileceği kupon kodu da kazanıyorlar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login