3 sene önce
3 sene önce

Yalım, “Artık bu iktidarın, bu ülkeyi yönetemediğini, sokaktaki vatandaşımız da biliyor”

Katıldığı üye kabul programında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Biz artık bu iktidarın, bu ülkeyi yönetemediğini bizlerin bildiği kadar, basın mensuplarının bildiği kadar, sizlerin bildiği kadar, sokaktaki vatandaşımızın da bildiğini artık herkes görebiliyor” dedi.
CHP Uşak’ta üye kabul töreninde bir araya geldi. 100 yeni üyenin partiye katılımının gerçekleştiği programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Uşak İl Başkanı Dr. Ali Karaoba, CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz, Merkez İlçe başkanı Uğur Dümen ve parti temsilcileri katıldı. Programda konuşan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, erken seçim çağrısını yineleyerek, esnafı hatırlattı.
“EN GEÇ KASIM AYINDA ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ”
Hükümetin ülkeyi yönetemez hale geldiğini ifade ederek erken seçim çağrısında bulunan CHP Milletvekili Yalım, “Ülke yönetilemez hale geldi. Bugün İsmet Paşa Caddesi’nde, 1 Eylül Caddesi’nde, Fatih Caddesi’nde, Uşak’ımızın herhangi bir caddesinde veya ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde esnafımız bitti. Artık elektrik parasını, doğalgazını veya herhangi bir kendisine ait değilse kirasını ödeyemez hale geldi. Biz artık bu iktidarın, bu ülkeyi yönetemediğini bizlerin bildiği kadar, basın mensuplarının bildiği kadar, sizlerin bildiği kadar, sokaktaki vatandaşımızın da bildiğini artık herkes görebiliyor. Hükümet artık görevini doldurdu. Bakın tekrar ediyorum, uçak yıprandı, uçak bitti.  Pilotu değiştirmekle bu iş olmuyor. Kesinlikle bu işin artık kökünden değişmesi gerekiyor. Yeni bir yönetimle insan haklarına, insanların özgürlüğüne, insanların çağdaş yaşam şekline, hal ve hareketlerine karışmayan, ülke dışından yatırımcının getirebilecek bir ortam sağlayacak olan yeni bir hükümet gerekiyor. Yeni bir sistem gerekiyor. Onun için biz, altını çiziyorum, en geç kasım ayında erken seçim istiyoruz. Çünkü bunların gitme vakti geldi. Çünkü bunların gitme vakti geldi, çünkü bunlar artık yönetemiyorlar” dedi.
“ARTIK BİR AN ÖNCE ÖLÜN DİYEN BİR SİYASET İZLİYORLAR”
Emeklilerin maddi sıkıntılarına dikkat çeken Milletvekili Yalım, “Sizlerin ceplerini boşalttılar. Emeklilikte yaşa takılan insanların hakkını savunamıyorlar. Emekli olan vatandaşlara, ‘artık bir an önce ölün’ diyen bir siyaset izliyorlar. Yani bugün asgari ücretten daha aşağıya olmaması gereken bir emeklinin maaşı, bin 500, bin 500’ün altında olan bile var ama en azından kesinlikle her emeklinin, geri kalan ömründe kesinlikle bir asgari ücret kadar olması gerektiğini ve de bunu yapacak olan tek iktidarın, Cumhuriyet Halk Partisi ve de Millet İttifakı olduğunu özellikle belirtiyorum. Vatandaşımızın kapalı olduğu ortamda o vatandaşımıza destek vermesinin kaynağını da biliyoruz, bunları da biz yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.
“40 MİLYAR DOLAR SURİYELİLERE VERİLDİ”
Türkiye’de bulunan Suriyeli göçmen sayısını hatırlatarak 40 milyar Dolar yardım yapıldığını ifade eden Yalım, “Ülkemizde 4 buçuk milyon Suriyeli var. 40 milyar Dolar yani 250 milyardan daha fazla TL tutan bu parayı bu vatandaşlara verdiler. Peki neden benim işçime, neden benim vatandaşıma, neden benim esnafımın kapalı olan dükkanına, o iş yerinde çalışan para alamayan işçi kardeşime ve o esnafıma destek vermiyorsun. İşte kendi vatandaşını ikinci sınıf vatandaş haline getirmiş. Kendi vatandaşını elinin tersi ile itmiş ama elin Suriyelisine peşkeş çeken, hükümetin, bütün hazinemizi peşkeş çeken bir anlayış içerisinde olduğunun altını çiziyorum. Onun için bunlardan kurtulacağız. Artı bunun yanında hazinemize kene gibi yapışmış bir 5’li çete var. Sizler vergi ödüyorsunuz, elektrik düğmesine bastığınızda, suyu açtığınızda hepiniz vergi ödüyorsunuz. Ama bu ödediğiniz vergiler maalesef yanlış bir yöntemle ihale yapılmış olan o beş tane büyük projeye, o beş tane çeteye maalesef peşkeş çektiriliyor. O 5’li çete de sizin ödediğiniz vergilerin, bizim hazine diye adlandırdığımız devletin kasasına bir kene gibi yapışmış, maalesef emiyorlar. Her gün emiyorlar. Bakın her gün emiyorlar” şeklinde konuştu.
UŞAK – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)
Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login