3 sene önce
3 sene önce

Öcmenler’den Öğretmenler Günü mesajı

Gelecek Partisi Ticaret Politikaları Başkan Yardımcısı Gizem Satıoğlu Öcmenler, düşünen, sorgulayan; demokratik ve evrensel ahlâkî değerleri içselleştirmiş, çağdaş dünyanın bilgisine hâkim ve sorumluluk alabilen bireylerin yetişmesinde en önemli görevin öğretmenlerde olduğunu söyledi.

Gelecek Partisi Ticaret Politikaları Başkan Yardımcısı Gizem Satıoğlu Öcmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Eğitimin en önemli unsurunun öğretmenler olduğuna vurgu yapan Öcmenler, nitelikli eğitim için öğretmenlerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak Türkiye’de kutlanmasının öğretmenlere verilen önemin göstergesidir. Ancak son yıllarda eğitim sisteminin yaz boz tahtasına dönüştürülmesi hem eğitim sistemimizde hem de öğretmenlerimizin yaşamında önemli sorunlara neden olmuştur. Gençlerimizin düşünen, sorgulayan; demokratik ve evrensel ahlâkî değerleri içselleştirmiş, farklılıklara saygılı, ilkeli bir duruşla her türlü ayrımcılığın karşısında duracak, çağdaş dünyanın bilgisine hâkim ve sorumluluk alabilen bireyler olmasını arzuluyoruz. Burada da en önemli görev öğretmenlerimize düşüyor.
Gelecek Partisi olarak en önemli önceliklerimiz arasında öğretmenlik mesleğinin güçlendirilmesine ağırlık vermek ve okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak geliyor. Öğretmen eğitimi, geleceğin nesillerini inşa edecek donanım ve niteliklere sahip örnek öğretmenler yetiştirmek üzere gözden geçirilip yeniden düzenlenecek. Kaliteli eğitimi yaygınlaştırmanın olmazsa olmaz koşulu, nitelikli öğretmenlerin okul türleri arasında ve tüm yurt sathında dengeli dağılımıdır. Öğretmenlik mesleğini yüksek standartlı, daha saygın ve özerk hale getirecek bir yasal düzenleme yapılacaktır. Tüm atama ve terfiler liyakate dayalı ve nesnel kriterlere göre gerçekleşecektir
Bu düşüncelerle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, icra ettikleri görevi en iyi şekilde yerine getiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login