3 sene önce
3 sene önce

CHP’li Başkan Keleş 18 yıldır kâbusu yaşayan İhsaniyeMahallesi’ni ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 18 yıldır kâbusu yaşayan Sakarya’nın Geyve ilçesindeki İhsaniye Mahallesi’ni ziyaret etti.

Köyde yaşanan sorunları dile getiren CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Olmaz demeyin olmuş bile Geyve ilçemizin İhsaniye Mahallesi’ndeki taş ocağı 18 yıldır faaliyette. Bu taş ocağı eğimli bir arazi yapısına sahip olan İhsaniye köyünün alt kısmında bulunmakta ve yaklaşık 80 metre dik bir yarma oluşturmuş ve köy artık altı oyuk köy konumuna gelmiş. Onun için köye artık ‘altı oyulmuş köy’ diyebiliriz” dedi.

HEYELAN TEHLİKESİ ÇOK YÜKSEK

Başkan Keleş, heyelan riskine de dikkat çekerek, “İhsaniye köyünde yağmurların başlaması ile beraber köy heyelan altında kalabilir ve vatandaşı hiçe sayan yetkililer bu köye girmeye yol bile bulamayabilir. Heyelan zaten başlamış olmakla beraber sanki Uganda’da bir köy gibi! İhsaniye köylüsünün sesine kulak veren tek yetkili bile yok” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞI RUH HASTASI YAPTILAR

Başkan Keleş, köylülerin yaşadığı sorunları şöyle anlattı: “İhsaniye köylüsü her gün atılan dinamitler yüzünden ruh hastası olmuş. Bununla bitmemiş KOAH hastası olmuş, astım olmuş. Bitmemiş kanser olmuş. Ama devleti yönetenler köy halkını yok saymış, umurunda olmamış! Vatandaşın evlerinin duvarları fayansları çatlamış binaları beşik gibi olmuş.”

TARIM DİYE BİR ŞEY KALMAMIŞ

Tarımında olumsuz etkilendiğini ifade eden Başkan Keleş, tehlikeye şöyle dikkat çekti: “Taşocağı nedeniyle tarım bitmiş vatandaş tarımdan mahsul olamamakta fındıklığının meyvelerinin ürünü düşmüş kalitesi kalmamış sebze yetiştiremez noktaya gelmiş ve köylü geçimde zor günler yaşamakta. Köy halkının büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının 80 metre yükseklikten aşağıya düşmesi veya ayağa takılan bir insanın veya çocuğun düşmesini beklemeyen bir köy burası.”

SAYIN EKREM YÜCE MEMLEKETİNE SAHİP ÇIK

Büyükşehir Belediye Başkanı övünerek “Geyveliyim” dediğini anımsatan Başkan Keleş, “Sayın Ekrem Yüce Geyveli ama iç İhsaniye köyüne gitmemiş Niye acaba çünkü gidemez vatandaşın yüzüne bakamaz hele hele taş ocağını görse belki de ben Geyveliyim diyemez” ifadelerini kullandı.

VALİLİK MAKAMINA SORUYORUZ

Yetkilileri göreve çağıran CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Sakarya valisinden şu sorulara yanıt vermesini istedi:

1-Geyve İhsaniye köyündeki taş ocağı hangi siyasi ye veya onun kardeşine ait?

2-Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu taş ocağı ile ilgili niye verilen bilirkişi raporlarının gereğini yapmıyor?

3-DSİ Müdürlüğü niye su kaynaklarının bu taş ocağı sebebiyle kuruduğunu bildiği halde yasal tedbir almıyor?

4- Orman Bölge Müdürlüğü ‘ÇED gerekli değildir’ belgesi dışına taşan bu taş ocağının orman arazisini talan etmesine ses çıkarmıyor?

5-AFAD Müdürlüğü heyelan tehlikesi olan ve heyelanın olmasını %100 gözüyle bakılan alan için ayrıca 80 metre dik yükseklikte can ve mal güvenliğini sağlayacak tedbirler almıyor?

6-ÇED gerekli değildir raporunu imzalayan Valilik Makamı raporda alınması gerekli olan tedbirleri niye almamış ve alanın dışına çıkıldığını tespit etmemiştir?

‘Devlet görevi ne zaman yerine getirecek?’ diye soruyoruz. Sakarya’da vatandaş devletin olduğuna mı yoksa Sakarya’yı rant için siyasiler mi yönetiyor diye soruyoruz. Sakarya’yı ortak akılla yönetmek isteyenlerin yolu Geyve İlçesi İhsaniye Köyü’ne gidip her şeyi yerinde görmeyle başlar. Var mısınız?”

SAKARYA – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login